Vi passer på dem, der passer på vores børn

Forca & WDPX

for

Pædagogernes Pension

Kategori :

Type :

annoncoer

Baggrund

At være pædagog i dag er utvivlsomt et af verdens vigtigste jobs i et ægte velfærdssamfund – omend ikke altid så anerkendt, som det burde være. Derfor har vi i Pædagogernes Pension (PBU) en særlig mission i at passe på vores pædagoger, så de også kan gå en tryg fremtid i møde.

Især fordi pædagogerne er en faggruppe, der er endnu mere udsatte end så mange andre, når det handler om pension. Gruppen tæller nemlig hovedsageligt kvinder, og de rammes oftest hårdere på pensionen end mænd. Både fordi de mister noget pension under barsel, de er ofte på deltid for at prioritere familien, mens manden arbejder, og de bliver desværre skilt lige så ofte som alle andre. Hertil kommer, at pensionen skal række længere, da kvinder også har en højere, forventet levetid. For slet ikke at tale om den yderst reelle risiko for nedslidning, som bevirker, at en stigende andel må forlade arbejdsmarkedet tidligere.

Desværre er pension jo et lav-involveringsemne for mange. Ovenikøbet med en ganske høj kompleksitet, når det gælder om at forstå, hvordan en pensionsordning egentlig er skruet sammen. Det gælder også for pædagoger, hvilket indebærer, at PBU som andre pensionsselskaber ikke altid har den dialog med medlemmerne, som man kunne ønske sig. Der er stadig for mange medlemmer, der ikke selv rækker ud til PBU ad de vante kanaler, så de kan få den nødvendige rådgivning.

Mangel på indblik og interesse i pension medfører også, at for mange pædagoger ikke er bevidste, om de har en tilstrækkelig opsparing. I dag sparer op mod 50 % af pædagogerne faktisk ikke nok op i forhold til, hvad der anbefales (som oftest bør man sikre sig en månedlig pension inkl. folkepension, der dækker 70 % af den løn, man har i dag).

Det blev derfor besluttet, at PBU i højere grad skulle være lige ved hånden, så medlemmerne på mere forståelig vis kunne danne sig et overblik over deres pension og få nemmere adgang til at spare mere op.

Løsning

PBU kan med mobilappen ’Bedre Pension’ give medlemmerne et kig ind i fremtiden – i bogstaveligste forstand. Så udover at appen giver et nemt overblik over medlemmets pensionsopsparing, så er der udviklet en særlig feature, som gør det muligt at nedbryde nogle barrierer.

Vi vidste fra vores research, at der skulle noget særligt til for at gøre op med ”pensionsforskrækkelsen”, så vi kunne få vores medlemmer til at sætte sig bedre ind i, om de fik sparet nok op i forhold til pensionen. Især fordi, at der generelt er en tendens til at ville fortrænge, at alderdommen rykker tættere på, og jo yngre man er, jo mere fjern ligger det.

Derfor benyttede vi et velkendt, psykologisk ”nudging-greb”, hvor vi lod nysgerrigheden drive værket. Når medlemmet første gang benytter appen, bliver de bedt om indscanne deres ansigt, så de får mulighed for at se sig selv som 67-årig. Der findes andre filtre i forskellige apps, der viser brugeren som en ældre person, men i appen ’Bedre Pension’ er der anvendt en særlig AI-teknologi, der rækker langt ud over de filtre, man ser i apps som fx Snapchat, da teknologien laver fremskrivningen fra brugernes nuværende alder og til præcis pensionsalderen i meget præcise intervaller helt ned til fem år.

Ved hjælp af en høj nysgerrighedsfaktor får vi dermed pirret medlemmerne til at komme i gang med appen – og til at dele en sjov oplevelse med kollegerne.

Når de først er kommet i gang, kan medlemmerne nemt og hurtigt finde ud af, hvad de så at sige ”har stående på bogen”, hvordan udviklingen har været i deres opsparing og afkast, hvad der løbende indbetales, og hvordan det står til med deres pensionstal, dvs. vi kan vise dem den forventede månedlige pensionsudbetaling inkl. folkepension, så de nemt kan sammenligne med deres løn i dag.

Kan vi se, at deres pensionstal er under det anbefalede, opfordrer vi dem til tage et pensionstjek – og vi giver dem en direkte vej ind i PBU Ekstra, hvor de kan vælge at indbetale et ekstra beløb til deres ordning. Enten som en engangsbetaling eller hver måned.

Resultat

PBU har opnået særdeles fine resultater. ”Nudgingen” virkede over al forventning, og et halvt år efter lanceringen har 17 % af de indbetalende medlemmer downloadet appen. den.

Forretningsmæssigt har vi også opnået imponerende resultater i og med, at medlemmernes ekstra indbetalinger til deres pensionsordning er øget med hele 19 % fra 2021 til 2022 efter, at appen gik i luften, så den kommercielle ambition er også mere end indfriet.

I det hele taget har vi oplevet en flot konvertering i appen, da hele 38 % af alle, der har brugt appen, også har taget et pensionstjek, og 23 % er kommet i gang med PBU Ekstra, hvortil der kan indbetales yderligere beløb til pensionsordningen.

Hertil kommer, at 71 % af alle, der har downloadet appen har givet samtykke, så vi kan fortsætte dialogen med medlemmerne og derved styrke rådgivningen.

Sat i forhold til den problemstilling vi ønskede at løse med at få flere af vores medlemmer til at spare mere op og lade sig vejlede gennem en mere enkel og overskuelig mobil løsning, kan vi derfor konstatere, at vi er særdeles godt på vej. De pædagoger vi trygt overlader vores børn til i hverdagen, skal også kunne se en tryg alderdom i møde. Et ønske vi med appen ’Bedre Pension’ nu er kommet et skridt nærmere i at opfylde.

Pædagogernes Pension

Ana Walter Hestkjær

Head of Digital & Communication

Line Nexø

COO

Helle Madsen

Kommunikationskonsulent

Forca & WDPX

Jörg Butzer

Design Lead

Lise Koldkjær

Product Owner

Morten Gylling Pedersen

App & Web udvikler

Martin Nielsen

App & Web udvikler

William Ferngard

Head of Design

Kim Jong Andersen

CCO

Samarbejdspartnere


Watch Video