Codan ville slå et slag for online sikkerhed. I dag vokser danske unge nemlig op med en vinkelret nakke og en iPad i skødet. De swiper og scroller med kontrolleret hast, kommunikerer gennem memes og GIF-videoer, spiller online spil med jævnaldrene fra hele verden og kværner stribevis af YouTube-videoer dagligt. De er de første 'digitale indfødte', som begår sig i en virkelighed, der sameksisterer med smartphonen, computeren og tabletten. Men denne ekstreme digitale færden gør også danske unge voldsomt udsatte.
Forældrene kan snarere kategoriseres som 'digitale indvandrere', og ifølge en undersøgelse fra Codan føler de sig ofte i vildrede i forhold til, hvordan de bedst sikrer deres børn online. Generelt er det at navigere i en ny digital virkelighed stadig en anelse fremmedkommende, og derfor har kun de færreste taget en grundig snak med deres børn om, hvilke spilleregler der gør sig gældende i det digitale landskab.
Codan indledte derfor kampagnen 'sikker online'; et initiativ som skal uddanne danskerne i sikker adfærd på nettet.
Den store udfordring lå dog i at tale sikker internetadfærd, da dette hurtigt bliver et ekstremt kompliceret - for ikke at nævne kedeligt og belærende - emne at italesætte, ikke mindst når et forsikringsselskab er afsender. Briefen lød dermed at sætte online sikkerhed på dagsordenen, ved at gøre emnet relevant og dermed sikre at både børn og forældre ville engagere sig i budskabet.
Kampagnen skulle agere som et væsentligt led i en overordnet strategi om at skabe en øget digital tilstedeværelse for Codan samt en øget trafik til sitet. Derforuden havde Codan et stort ønske for at løfte det interne engagement ved at involvere medarbejderne i kampagnebudskabet.
Løsningen blev til en film, som målgruppen kunne afspejle en virkelighed i: Et tankevækkende hacker-eksperiment, som demonstrerede hvor sikre børn er, når de går online. Eller rettere: hvor sikre de ikke er.
Hacker eksperimentet bestod af en IT-ekspert samt fem familier med hjemmeboede børn. Under eksperimentet kunne IT-eksperten demonstrere over for forældrene, hvordan han med meget få virkemidler fik adgang til særdeles følsomme data og informationer om deres børn. Via delingen af en ofte-benyttet 'hacker-fil' fik hackeren bl.a. direkte adgang til computerens indbyggede kamera og kunne dermed se direkte ind på barnet, som sad på den anden side af skærmen. Eksperimentet fik med andre ord hurtigt vist danskerne, hvor overraskende nemt det egentlig er at hacke sig ind på en computer, tablet eller telefon.
Eksperimentet, som blev udviklet til en hero-film, blev omdrejningspunkt for den større kampagneindsats omkring online sikkerhed blev lanceret den 20. marts og pushet gennem to kampagnebursts i hhv. foråret og efteråret 2017. Kampagnen kørte på tværs af digitale platforme (eksterne og egne medier) med Facebook og Codan.dk som de primær drivende platforme, understøttet af bl.a. Youtube, taktiske bannere og LinkedIn. Derudover blev kampagnen bakket op af en omfattende PR-strategi, som via diverse medier satte fokus på de forskellige vinkler i forhold til online sikkerhed.
Som opfølgning til hero-filmen, som først og fremmest havde til formål at skabe relevans og inspirerende content, arbejdede Codan ud fra yderligere 3 content spor: 'Educate', 'Tactical' og 'Lead', som skulle sikre øget trafik til site og sikre koblingen mellem kampagnebudskabet og Codan som forsikringsselskab. Der blev dermed udviklet et bredt udvalg af Facebook posts med tutorial film, guides, tips & trick og dybdegående artikler, som kunne opleves i sin fulde længde på Codan.dk. Her blev Codans produkter også fremhævet - herunder Identitetstyveri, WiFi-sikring og Websikring.
Sidst men ikke mindst, blev der gjort en intern indsats for at uddanne og engagere medarbejderne internt i Codan omkring online sikkerhed, således at de ansatte i høj grad kunne agere, som ambassadører på emnet og dermed dele råd og viden fra kampagnen med eget netværk på de sociale medier.
Forud for kampagnen blev der sat nogle konkrete målsætninger:
o Øge digital tilstedeværelse & engagement
o Øge kendskab til Codan og top-of-mind med 0,5% (fra 3.7%)
o Øge trafikken til Codans website
o Skabe permissions: 25% øgning
o Indsamle sign-ups til Websikring: 1200
o Øge medarbejder stoltheden
Hacker eksperimentet havde med sin indsigt i et utrolig vigtigt samfundstema ramt plet og Codan formåede med kampagnen at røre folk emotionelt på en måde, som aldrig før var set i forsikringsselskabets over 100 år lange historie.
Filmen blev set mere end 2.4 millioner gange og delt over 15.000 gange med over 20.000 meget positive engagements. Af den samlede reach var hele 44% organisk; en særdeles indikation for filmens resonans i målgruppen.
TV2 News fremhævede kampagnen i deres aftenudsendelse under overskriften 'Millioner har set ny video om hacking', Go'Morgen Danmark lavede et indslag, hvor forældrene fra eksperimentet udtalte sig og det toneangivende ungdomsmedie, DR3, udgav en satireudgave af eksperimentet, hvor rollerne blev byttet om. Derudover satte bl.a. Jyllandsposten, Politiken, Finanswatch og Børsen fokus på kampagnen. Al omtalen resulterede i en reach på mere end 5 millioner, en PR score på 62 og en annonceværdi på 1.653.252 DKK. Desuden steg Codans top-of-mind med hele 1.5% under kampagneperioden - et betydeligt stykke over målsætningen på 0.5%. Og ved udgangen af 2017 lå Codans top-of-mind på den højeste i 3 år.
Codan fik også signifikant øget sin trafik-til-site med en 46% stigning, samt en 35% øgning i indsamlet permissions - en markant forøgelse fra den oprindelige kampagnemålsætning. Kampagnen formåede ydermere at indsamle knap 3000 sign-ups til 'Websikring' - langt over en fordobling af det forventede resultat.
Derforuden blev filmen brugt som undervisningsmateriale i flere danske skoler samt i det private erhverv - bl.a. til et Novo Nordisk arrangement for 300 af virksomhedens IT-ansatte, samt hos finansudbyderen Santander.
Sidst men (absolut) ikke mindst formåede sikker online-kampagnen at styrke den interne medarbejder stolthed; ledelsen såvel som medarbejderne bidrog med et overvæld af positive tilbagemeldinger. Og interessen for Codan eksploderede på Codans LinkedIn med et væld af interesse for ledige jobs.
Til trods for et kompliceret emne, som ikke nødvendigvis lå helt naturligt for et forsikringsselskab at italesætte, fik Codan altså sat online sikkerhed på dagsordenen. Og allervigtigst lykkedes Codan med at få klædt de knap så digitale forældre på til at tage snakken om sikker onlineadfærd med deres børn.