2. JUNI 2022

Do it for Denmark, Mom, Forever and Spies

Robert Boisen & Like-minded, Gobsmack Productions

for

Spies Rejser

Kategori :

Type :

Vinder af EFFECTIVENESS

EFFECTIVESNESS SØLV VINDER

Det er så nemt at blive forblændet af det nyeste nye. Men her taler vi om konsistens og så alligevel nyskabelse.
Et univers som man ikke bliver træt af, og som hele tiden overrasker og viser nye facetter.
Resultaterne er imponerende over hele linjen – specielt penetrationen…
Det er digitalt godt lavet, men lige så imponerende er det, at det er en 360 grader flot eksekveret kampagne hvor alt går op i en højere enhed.
Den tager afsæt i et emne med samfundsmæssig betydning, og bliver derfor vedkommende og rummer masser af identifikation. Linket mellem det samfundsmæssige og det kommercielle er både godt tænkt og eksekveret.
Så for at sige det kort: Sex sælger stadigvæk.

Baggrund

I en verden, hvor færre ferierejsende tager på traditionelle to-ugers charterferier og med en økonomisk ramme, som var stærkt begrænset, hjalp en dristig og provokerende kommunikationsindsats over tre år med at sikre fremtiden for et 60 år gammelt dansk rejsebrand, som er berømt for … traditionelle charterferier.

Do it for Denmark, efterfølgeren Do it for Mom og trilogiens afslutning Do it Forever er en uforlignelig platform. Den blev bygget på et fundament af indblik i menneskelige relationer, og hvordan det er at være en del af et parforhold dag ud og dag ind, så snart den første glorværdige følelse af kærlighed er falmet, og forpligtelserne begynder at melde sig. Denne indsigt fik ekstra styrke og blev aktuel gennem uortodoks tænkning, der udnyttede debatten om en voksende national krise i Danmark, og som var en kilde til store offentlige kvaler og sjælegranskning. Og i sidste runde tog vi fat på tabuerne omkring at blive gammel og holde sexlysten i live.

Først og fremmest udgør Do it for Denmark kampagnerne, en platform man kunne vælge at beskrive som ’Tag på ferie, hav sex og få børn (eller bliv kompenseret for de børn, du har fået)’, for nu at skære det ud i pap.

Løsning

Kampagnen bestod af tre dele eksekveret i henholdsvis 2014, 2015 og 2016, hvor adresserede tre produktområder, der kunne showcase at Spies er meget andet end charterrejser:

Do it for Denmark (storbyferier):
Fødselsraten i Danmark var på det laveste niveau i 27 år og færre danskere betød færre til at supportere velfærdssystemet. Research viste, at danskerne havde 46% mere sex på en storbyferie og at sex forøger chancerne for at få børn. Løsningen var at sende par på en romantisk storbyferie for at redde Danmarks fremtid. Vi aktiverede kampagnen med en konkurrence, hvor man kunne vinde, hvis man undfangede et barn på en Spies storbyferie og en ægløsningsrabat, der blev udregnet ift. hvornår kvinden i forholdet var særligt frugtbar.

Do it for Mom (aktive ferier):
Til trods for en lille fremgang i 2014 blev der stadig ikke født nok børn i Danmark. Men vores research viste, at dem som led mest, var de mødre, som måske aldrig oplever det at få et barnebarn. Derfor indgik vi en strategisk alliance med potentielle bedstemødre. Vi udnyttede, at danskerne havde hele 51% mere sex på en solferie og at videnskabelige undersøgelser pegede på, at partræning gav endnu mere sex. Vi lancerede ’Spies Forældrekøb’, hvor mødre kunne sende børn og svigerbørn på aktive ferier og dermed øge chancerne for at få børnebørn. Vi krydrede indsatsen med en sexfremmende velkomstpakke, en hotelguide med indbygget undfangelsesindikator samt en række sexstimulerende fitnessøvelser for par

Do it Forever (eksotiske ferier):
Takket været ’Do it for Denmark’ og ‘Do it for Mom’, fik vi vendt den danske fødselsrate. Dette havde uheldigvis medført et andet problem. Research viste at det at få børn ikke ligefrem stimulerede sexlysten og det ledte til et nyt problem: Manglende sex er dårligt for den forventede levealder. Men vores research viste, at danskerne havde 102% mere sex på en eksotisk rejse og at regelmæssig sex kan forlænge livet med op til 8 år. Så for at fikse det nye problem og få genoprettet sexlivet hos alle de danskere, der gennem tiden havde gjort det for Danmark, tog vi fat på det tabubelagte emne: Seniorsex. I kampagnefilmen sendte vi et par på eksotisk ferie for at de kunne revitalisere deres sexliv. Her lancerede vi også et helt nyt loyalitetsprogram med indbygget fertilitetsbonus, hvor du modtog større discount jo flere børn, du havde sat i verden. Ikke bare i forbindelse med kampagnen men i de næste 10 år.

Resultat

”De tre kampagner har haft en meget imponerende effekt på Spies’ forretning og Spies som Danmarks førende rejsebrand. Vi forventede ikke, at kampagnerne ville nå så langt ud både i Danmark og globalt som de viste sig at gøre. Kommercielt har de mere end betalt for sig selv. Og altafgørende for Spies har kampagnen været med til at ændre opfattelsen af hvad Spies har at tilbyde. Vel og mærke i en kategori præget af hård konkurrence. Denne kampagne har fået Spies til at skille sig tydeligt ud og skabt berømmelse for mærket uden sidestykke”

Jan Vendelbo, Managing Director, Spies

Kampagnen, som blev skabt i tæt samarbejde med vores gode samarbejdspartnere Radius, Be On, Annalect og Vizeum, har opnået fantastiske resultater. Den har udvidet Spies’ forretning ud over selskabets kerneland af sommercharterrejser, den gjorde Spies berygtet fra den ene dag til den anden og for evigt berømt, da den fik landet samlet omkring et nationalt anliggende: det lave fødselstal.

I tørre tal er kampagnens film set mere end 25 millioner gange. Der er skabt PR-værdi for +13 mio. DKK alene i Danmark, der er +1100 internationale presseklip i medier spændende vidt fra Playboy til Washington Post. Kampagnerne har været blandt de mest delte i verden med næsten en million sociale interaktioner og der var +750,000 unikke besøg på kampagne-sitet, Salget steg for storbyferie med 25%, ikke bare i kampagneperioden, men et samlet løft to år efter lancering. Aktive ferier steg med hele 42%, 329% over målsætningen! Og den er lykkedes med det på et forbavsende begrænset budget, der skabte en imponerende ROMI. Det betød, at der for hver krone brugt på Do it for Denmark og Do it for Mom var return på ikke mindre end 15,80 kr., resulterende i øgede indtægter på 80 millioner kroner. Do it Forever kampagnen skabte i kampagneperioden et salgsløft på de særligt lukrative eksotiske rejser på ikke mindre end 73% i forhold til samme periode året før og et løft i hele perioden fra lancering til dags dato på 23%. Kampagnens høje effektivitet er desuden belønnet med priser ved nogle af de mest prestigefyldte effektivitetspriser som Advertising Effectiveness Award, IPA Effectiveness award og en af de kun fire vindere i den europæiske effektivitetspris Eurobest Creative Effectiveness.

Sidst men ikke mindst skænkede kampagnen os sågar babyen Vitus og fik vendt fødselstallet fra et udgangspunkt som det laveste i 27 år til at være stigende for andet år i træk. På den måde havde Spies også kunder at sælge rejser til i fremtiden. Kort sagt Do it for Denmark, Do it for Mom og Do it Forever did it for Spies.

Spies Rejser

Eva Lundgren

Marketing Director

Jan Vendelbo

Managing Director

Robert Boisen & Like-minded, Gobsmack Productions

Søren Christensen

Strategist

Heinrich Vejlgaard

Creative Director

Rene Sohn Kammersgaard

Art Director

Gitte Andersen

Account Manager

Mette Ingemann Dahl

Account Manager

Christina Erritzøe

Producer

Cille Silverwood-Cope

Producer

Magnus Sveinn Jonsonn

Editor

Niels Nørløv

Director

Samarbejdspartnere

Molamil
Development
Radius Kommunikation
PR
Be On
PR

Billeder

Watch Video