GLS Missionen

FRIDAY

for

GLS Denmark

Kategori :

Type :

annoncoer

Strategi

Distributionsbranchen er småstøvet. Det hører vi ofte i GLS Denmark, og det ønskede vi at gøre op med, imens vi samtidig styrkede vores brand awareness blandt danskerne ved at fremhæve vores høje kvalitet og value-for-money.

Mange forbrugere er generelt indifferente omkring, hvilket fragtfirma de vælger. Det vil vi selvfølgelig gerne lave om på. For at skille os ud valgte vi derfor en anderledes tilgang via en kreativ kampagne, der kombinerede underholdning og kvalitet. Denne kampagne var også et nybrud internt i GLS, fordi det var første gang, at vi benyttede os af influencermarketing, hvor vi hidtil har benyttet os af mere klassiske kampagner og brandingfilm.

Sammen med FRIDAY udviklede vi gameshow-konceptet “GLS Missionen”, hvor tre influencere dystede mod hinanden i en sjov og engagerende konkurrence. Det var afgørende, at influencerne var kameravante, havde en naturlig charme og ikke mindst var kreative og hurtigtænkende, så de kunne håndtere kampagnens uplanlagte elementer, imens de samtidigt afspejlede os som et personligt, varmt og troværdigt brand.

Kampagnens målgruppe er danskerne i alderen +30 år, og vi udvalgte derfor nøje tre influencere, som matchede den målgruppe:
Tobias Hamann (53,1% af hans 233.000 følgere er 25-44 år)
Emil Kondrup (44,9% af hans 80.000 følgere er 25-44 år)
Mette Marie Lei Lange (66,2% af hendes 78.000 følgere er 25-44 år).

Ønsket var at kombinere og udbrede GLS’ ekspertviden og kerneværdier for danskerne – men tilsat et stort drys af uforudsigelighed. Vi ville forsøge at rive det ”opstillede” element ud af de klassiske influencerkampagner, så vi kunne fange ægte følelser, ægte reaktioner – og ægte møder mellem mennesker, der stod ansigt til ansigt for første gang.

Normalt hedder det sig, at ”less is more”, og i årevis er videoerne på tværs af diverse SoMe-kanaler blevet kortere og kortere. Men vi ønskede at gå den modsatte vej: Hero-filmen, som er kernen i GLS Missionen, skulle vare præcis så lang tid, som indholdet og oplevelsestiden kunne holde til. Hvis bare vi kunne fastholde seernes opmærksomhed, var det mindre vigtigt, om filmen endte med at være 2, 5 eller 12 minutter i endelig længde.

Løsning

Pakkelevering kan være en upersonlig affære for modtageren, fordi der ofte er minimal interaktion med brandet. Måske bliver din pakke leveret til døren af en GLS-chauffør, men oftest får du pakken udleveret i en PakkeShop af butikkens medarbejdere. Det gør det svært at opbygge en nær relation til forbrugerne.

Derfor ønskede vi med influencerkampagnen “GLS Missionen” at sætte ansigter på GLS og udvikle vores brand via humor og ægte uforudsigelighed. I gameshow-formatet “GLS Missionen” skulle de tre influenter - Emil, Tobias og Mette Marie - dyste mod hinanden om at fragte pakker. Hver influent fik tildelt en pakke med forskellig vægt og dertilhørende fragtbudget: Emil skulle fragte en pakke på 1 kg for 46 kr., Mette Marie fik 70 kr. til at fragte 8 kg, og Tobias havde 95 kr. til at fragte sin pakke på 13 kg (i overensstemmelse med GLS’ pakkestørrelser og priser).

Formålet med kampagnen var at demonstrere, hvor meget kunderne får for deres penge og at vise GLS’ høje leveringskvalitet og -service. Imens blev GLS repræsenteret som et uhøjtideligt og humoristisk brand, som forbrugerne pludselig kunne relatere til på en helt ny måde.
Alle influenterne modtog fælles briefing fra GLS, inden de blev kørt til Bogø med bind for øjnene. Herfra skulle de fragte sig selv og pakken tilbage til København – for samme beløb, som GLS ville bruge på samme ydelse. De blev bedømt på pengeforbrug og pakkens stand ved ankomsten.

To af GLS’ egne medarbejdere agerede gameshow-værter og live-kommenterede influenternes performance undervejs, hvilket styrkede GLS’ position som fragteksperter.

Nøgleordet for kampagnen var autenticitet. Ved at følge influenterne rundt i virkeligheden fik vi ægte og umiddelbare reaktioner, følelser og ikke mindst møder med helt almindelige danskere. De knappe pengebeløb betød, at influenterne måtte blaffe, samle pant osv. Alt sammen noget, som skabte en underholdende og troværdig kampagne, der styrkede forbrugernes forhold og tillid til GLS. At dømme ud fra kommentarerne lykkedes det at skabe en kampagne og ikke mindst en hero-film, som modtagerne i den grad levede sig med ind i og kunne relatere til.

Influencernes rolle som uvidende fragtpersoner, der begik utallige fejl undervejs, gjorde kampagnen endnu mere relaterbar – og GLS blev samtidig positioneret som eksperterne, der håndterer forbrugernes pakker med den rette viden og omhu. Autenticitet og ægte engagement var bærende elementer i kampagnens gennemslagskraft, og den korte oplevelsestid resulterede i en herofilm på uhørte 18 minutter.

Resultat

Kvalitative data:
De kvalitative data er særligt vigtige at fremhæve ved kampagnen. Der er sammenlagt 65 kommentarer fordelt på de tre reels, som influencerne har delt, og disse kommentarer fokuserer primært på selve kampagnen og eksekveringen af samme. Nedenfor ses eksempler:

"Det er fandme en sjov reklame. Godt lavet! 😄"
“Den er pokkerme herlig - både reklamen og videoen!”
"Ej jeg elsker alt alt alt ved den reklame 😍😍😍 seriøst det bedre end noget andet 👏👏👏🔥🔥"
"Vild med det!! Fandme en velproduceret kampagne 👏🏼👏🏼👏🏼"
"Det der, det er bare god markedsføring - og underholdning 😂"
“Simpelthen så sjov og god en reklame at se😂👏”

Reaktionerne er atypiske for influencerkampagner og viser, at kampagnen skiller sig ud på en positiv måde i modtagernes opfattelse af kreativitet og udførelse. Følgerne syntes, at kampagnen var underholdende, fordi den fangede modtagernes opmærksomhed på en ægte og troværdig måde. De mange kommentarer vidner ikke kun om engagement, men også om en følelse af fællesskab blandt følgerne, der aktivt deltager i samtalen og deler deres begejstring for GLS Missionen. Altså betyder det, at kampagnens koncept har skabt en positiv association til os som brand, da der ikke er direkte fokus på vores ydelser, men nærmere på relationen til og opfattelsen af GLS, som kampagnen har skabt. Vi har fået sat troværdige og like-able ansigter på GLS – og det var netop formålet.

Kvantitative data:
Vi havde et ønske om, at kampagnen skulle bidrage til forbedre brand awareness og styrke GLS’ position som danskernes foretrukne pakkeleverandør via indhold, der skilte sig ud fra mængden, og som kunne danne et stærkere følelsesmæssigt bånd til vores kunder og forbrugerne generelt.

Med en gennemsnitlig fastholdelsestid i hovedfilmen på 5 minutter og 18 sekunder må vi sige, at det i den grad lykkedes at fange og holde fast i modtagernes opmærksomhed trods herofilmens markante længde på 18 minutter og 21 sekunder.

Nedenfor ses både de organiske data fra influencerne (fordelt over kun 3 reels og 6 stories) samt data fra den betalte annoncering:

Influencere (organisk): 934.500
Annoncering på Meta: 2.770.088
Annoncering på YouTube: 462.830
Organisk YouTube: 11.350
Annoncering på TikTok: 598.161
Pop up på hjemmeside: 1.444.181
Landing page: 101.342
I alt: 6.322.110

Kampagnen har altså ikke kun skabt synlighed, men også styrket målgruppens positive opfattelse af GLS som brand. Den kreative eksekvering og den stærke fællesskabsfølelse har gjort brandassociationen mere autentisk og troværdig.

GLS Denmark

Christina Elkjær

Marketing & Communication Manager

Nina Hvidklint Holdt

Marketing & Communication Specialist

FRIDAY

Christina Barré

Partner

Mads Haukrogh

Partner

Julie Løchte

Kommunikationsrådgiver

Pau La Cour

Filmproducer

Nanna Hvid Frederiksen

Kommunikationskonsulent

Samarbejdspartnere


Watch Video