Baggrund:
POWER lancerede 2 Mill-kampagnen med en ambitiøs vision om at fortælle hele Danmark historien om åbningen af landets største elektronik- og hvidevarebutik. Vi ønskede at bryde med det traditionelle og skabe noget helt unikt ved at udvikle et fuldt integreret cross-channel mindset, der smeltede sammen til et stort univers. Derfor er kampagnen indstillet i flere discipliner, da den indeholder stort set alt og beviser, at man i dag skal mestre mange discipliner for effektivt at bryde igennem attentionmuren – men også, at det belønnes, hvis man tør. Vi gik all in og forsøgte at skabe noget, der aldrig før var gjort i vores branche.
Elektronik- og hvidevarebranchen er ofte præget af klassiske pris- og produktannoncer, men vi mente, det var tid til et opgør med denne traditionelle tilgang. Vi ønskede at gå imod strømmen i en tid, hvor marketing bevæger sig mod AI-drevet indholdsproduktion med mindre fokus på storytelling og reducerede investeringer i longform-indhold og høj produktionsværdi.
Vores mål var at løfte POWERs brand til nye højder ved at sætte en ny standard for 360-graders cross-channel kampagner gennem kreativitet, storytelling, social engagement, brug af content creators/influencers, digitalt mindset, stor produktionsværdi, store formater og longform-indhold – kort sagt alle de vigtigste værktøjer i marketingkassen.
Strategi:
Strategien var at skabe en cross channel kampagne, der spændte over en stor kreativ idé kombineret med et social-first tilgang, stærk storytelling i long-form formater, nytænkende brug af content creators samt en dyb forståelse af medieplatformenes unikke egenskaber. Derfor skabte vi et univers, der performede på tværs af kanaler – og hele universet var centreret omkring historien om de 2 Mill og Odense.
Kampagnen blev udviklet med en digital-first tilgang, hvor kreativitet, indhold og interaktion blev kombineret for at skabe engagement. Med en digital social-first mindset som kampagnens kerne ville vi skabe relevans på tværs af målgruppen. Alt indhold blev skræddersyet til de enkelte platforme og medier for at maksimere deres potentiale.
En lille, men vigtig detalje: Vi ønskede at udfordre den traditionelle store TV produktion ved først at skabe indhold og et univers efter de sociale mediers spilleregler, i stedet for at prioritere de klassiske medier først. Med high pace longformat content, designet til et stadig kortere attentionspan og krydret med stærk storytelling, håbede vi, at dette ville blive den strategiske nøgle til succes på tværs af platforme og medier.
Det blev til et års planlægning med et 360-graders kreativt univers, hvor storytelling var hovedelementet. Filmen om de 2 mill blev til en fem minutters kortfilm, der udgjorde kernen i hele kampagnen, kombineret med over 200 aktive kampagneelementer og -spor på tværs af medieplatformene.
Vores målgruppe var hele Danmark, hvilket krævede en 360-graders kampagne, der ramte alle på tværs af forskellige medier. Vi skabte en sammenhængende digital cross-channel-tråd gennem kampagnens vigtige elementer: kreativitet, autenticitet og humor kombineret med taktiske budskaber. Målet var at øge POWERs brand-likability i hele landet og samtidig skabe hype omkring kampagnen for at få folk til fysisk at rejse fra hele landet til Fyn på åbningsdagen.
Med den mest detaljerede medieplanlægning nogensinde, opdelt i fire strategiske faser og et stærkt samarbejde med TV2 samt sociale medier tog vi de klassiske elementer fra biografformatets store trailerformat og kombinerede det med en SUPER BOWL-tankegang - GO BIG. Vi teasede lanceringen på TV2 kl. 20.00 lige før Vild med Dans, fangede opmærksomheden og integrerede det i hele formatet.
Vores arbejde omfattede contentproduktion og distribution kombineret med vores samarbejde med creators som Hav & Kamal, Søndergaard og Bubber, der fik hovedroller i filmen. POWERs direktør spillede også rollen som en moderne CEO-creator. Hver creator havde et specifikt målgruppeunivers; eksempelvis var brugen af Søndergaard et bevidst valg for at nå målgruppen 15-28 år, mens Bubber skulle ramme hele familien Danmark. Denne strategi gjorde vi bandt målgruppen sammen både i reklamefilmen og på tværs af platforme.
Detaljeret planlægning var nøglen til at mestre 360 grader på tværs af så mange kanaler. Vi lagde en daglig plan for alle uger og anvendte storytelling på tværs af medierne. Dette omfattende projekt strakte sig over faserne før, under og efter lanceringen for at sikre maksimal effekt og engagement.
Kampagnens kerne var content og indhold smeltet sammen med en detaljeret distributionsstrategi. Vi havde en direkte plan for integrationen af Outdoor-reklamer sammen med Twitch-livestreams fra metroen til TV-reklamer; Outdoor blev brugt til at tease seerne om reklamen eller få dem til at tro, det var en kommende film. Vi byggede bro til vores CRM-univers med interaktive spil knyttet til spillefilmen, hvor man skulle gætte containerne - alt havde et formål. Vi arbejdede på tværs af alle kanaler: TV, Social Media, Influencers/Creators, website, CRM og Outdoor - der var en plan for alt.
Ja, det var kreativt og sjovt og unikt? Men skabte det også resultater?
I et udfordrende marked, hvor vores branche oplevede et markant fald på over -5 procentpoint i 2024, formåede POWER at lancere den mest effektfulde kampagne nogensinde. Dette gjaldt ikke kun for POWER, men for hele elektronik- og hvidevarebranchen.
Det blev den største kampagne målt på omsætning og antal besøgende i butikken:
• Åbningsdagen omsatte for 51,1 millioner DKK på under 20 timer og 70 millioner DKK for hele åbningsweekenden. Det er rekord for en butiksåbning – ikke bare i Danmark, men i Norden.
• I løbet af åbningsweekenden besøgte 64.133 den nye Odense-butik. Til sammenligning har Tinderbox, en af Danmarks største festivaler, cirka 45.000 besøgende.
• Vi havde 26.500 kunder i butikken over de 20 åbningstimer, mens Rosengårdcentret havde 40.000 besøgende på dagen – hvilket var samme niveau som Black Friday i 2023. ( Hvor alle butikker kørte Black Friday kampagner )
2 Mill Filmen, Social og offline:
• Set af over 5 mio. tværs af alle social platforme min 20 sek.
• Reach på 98% af den danske befolkning på +18 år
• +100.000 interaktioner på social
• 306.349 har set den fulde kortfilm på power.dk (fulde 5 min)
• Social CTR 4,58% +63% vs Benchmark på 2,81%
• Live social - Twitch + Meta 101.000 seere
• +50 mio. visninger på tværs af online og offline medie (i en 14 dages kampagneperiode)
Kilde: Meta, TikTok, LinkedIn, Twtich, YouTube, Vimeo og Offline.
Google, crm & power.dk:
• POWERs branded search steg med 18% i perioden.
• Direkte sessioner +386%
• Aktive brugere +185%
• Nyhedsbrev sessions +175%
• Organisk social +383%
• Betalt social +231%
• Gns CTR Nyhedsbreve 4,3% vs. benchmark i POWER 1,54%
• Gns CTOR Nyhedsbreve 9,63% vs. benchmark i POWER 3,5%
• Gamefication Hav & Kamal spil signups 31.873 deltagere
Kilde: Google Analytics, POWER insight, Voyado og scratcher.
GFK Markedsanalyse:
• Efter kampagnen steg POWER's markedsandel med +2,8 procentpoint i oktober, i et marked der ellers oplevede en tilbagegang på -4 procentpoint. Dette markerede den højeste samlede markedsandel, som POWER har opnået i alle de ni år virksomheden har eksisteret.
Historisk Fremgang for POWER's Brand:
• Ad Awareness TOM: +55%
• Brand Awareness TOM: +33%
• Low Price Perception: +33%
Kilde: Nepa brandanalyse for målgruppen 18-55 - Oktober 2024 vs Oktober 2023
Kampagnen har haft så stor en indflydelse, at det ikke kun påvirker Odenseåbningen og -butikken; hele POWERs brand har taget et historisk spring fremad på alle brandparametre.
P.S. Har POWER brugt 10 mio. på denne kampagne? Svaret er nej - vi er købmænd! Den samlede medieinvestering, inklusiv produktion og distribution af alt content og reklamefilmen, beløber sig til 3,9 mio. DKK.