I 2020 fik Gjensidige private sundhedsforsikringer på hylden. Forsikringer er lavinteresse for de fleste danskere. Samtidig kan det være svært at se fordelene ved en privat sundhedsforsikring, når man i et velfærdsland som vores har adgang til det offentlige sundhedsvæsen. Selv hvis man har en sundhedsforsikring gennem sin arbejdsplads, ved man sjældent, hvad den dækker, før skaden er sket.
Derfor skulle vi lancere produktet, så målgruppen engagerede sig i sundhedsforsikringen og fik forståelse for de mange fordele, der kan supplere det offentlige tilbud.
Så hvordan kunne vi i Gjensidiges brandunivers, hvor forsikringsprodukter omtales i en ærlig og humoristisk ramme, gøre danskerne klogere på vores sundhedsforsikring og på den måde opdyrke en efterspørgsel ved at fokusere på de klare fordele?
Svaret fandt vi på en squashbane, hvor kommunikationen kunne forankres i vores humoristiske univers og skabe synergi med vores overordnede brandkommunikation.
Sat ud af spillet? Man kan (næsten) mærke det på sin egen krop, når vores hovedperson, Anders, kæmper en brav kamp mod sin svigerfar på squashbanen – selvom han er tydeligt plaget af knas med ryggen. En fysisk skavank, der er let at forholde sig til, og som kunne få produktfordelene til at stå tydeligt frem.
Fortællingen udspillede sig på kampagnesitet https://sundhedsforsikring.gjensidige.dk/ i en ca. to minutter lang interaktiv film. For at fastholde brugeren i dette lange format, opdelte vi filmen i fem forskellige scener, så man som seer selv kunne vælge næste scene og bestemme, hvordan historien skulle fortsætte.
Filmen på sitet blev pakket ind i klassiske displaybannere, der foldede produktfordele ud – ¬ ligesom vi undervejs i filmen understøttede Anders’ fysiske udfordringer med taktiske budskaber, hvor fordele som fysioterapi, massage og dækning af tandskade blev koblet på fortællingen i filmen.
Vores kampagnesite blev aktiveret med en lang række teasers på tværs af Facebook, Instagram, YouTube og Web TV.
Med squashkampen blev mange aspekter af sundhedsforsikring sat i en kontekst, der tydeliggjorde fordelene. Den humoristiske vinkel havde en afvæbnende effekt ift. at portrættere følsomme situationer omkring sundhed, skader, familiens sikkerhed etc. og højnede underholdningsværdien, som vi så som vigtigste driver til at få målgruppen til at engagere sig med et lavinteresseprodukt.
Primære målsætning var at skabe kvalificeret kendskab til vores private sundhedsforsikring. Og ved at give seeren en aktiv rolle, lykkedes vi med at få dem til at bruge tid med vores produkt og brand samt få sundhedsforsikringen ind i kampen om målgruppens opmærksomhed. Og danskerne er nok lidt skadefro … for ca. 40 % alle, der besøgte siden, blev hængende for at se Anders kæmpe sig lige til den bitre og ydmygende ende på squashkampen.
Brugerne fra Facebook brugte i gennemsnit ca. 2 minutter på sitet på tværs af valgmuligheder, mens brugerne fra YouTube brugte næsten 10 minutter, hvilket indikerer, at man har set filmen og afprøvet de forskellige valgmuligheder op til flere gange.
I kampagneperioden øgede vi antallet af unikke besøg på produktsitet med 187%. Ligesom vi så et opsving på 187,5% i antallet unikke konverteringer til at beregne sin pris på sundhedsforsikring.
Kampagnen opnåede desuden en ad liking på 51% mod benchmark 30%, en ad recall på 29% mod benchmark 19% og på parameteret stands out 33% mod benchmark på 15%.