Show 13. juni 2024

Volkswagen California – The Big Idea

Twenty Agency, OMD Danmark & Help PR

for

Volkswagen Danmark

Kategori :

Type :

andet

Baggrund

Visit the Road er en long-term brandaktivering, der tilføjer reel værdi til produktet (Volkswagen California) ved at fjerne barrierer som forhindrer forbrugere i at nyde bilen fuldt. Samtidig bygges brand over tid gennem den værdi, der skabes direkte for Volkswagen Californias community. Kampagnen har siden 2019 løftet barren for de kommende års kreative ambitioner, og er kun lige begyndt rejsen mod at give flere forbrugere følelsen af ultimativ frihed.

I 60’erne var de folkevognsrugbrød med til at gøre road trips populært - ingen destination, kun eventyr i horisonten. Med den moderne, yngre version kommer Volkswagen California er det endnu mere fortryllende at opleve vejen. Ville VW California være i stand til at revitalisere brandet som et symbol på frihed og leve op til den arv?
Med længere, varmere somre og restriktioner på udlandsrejser, synes VW California at være den perfekte løsning, men det viser sig, at der er en stor barriere, der står i vejen.

I Danmark risikerer dem, der ejer en California og gerne vil tilbringe natten udenfor en officiel campingplads at få en stor bøde. Det skaber unægteligt en stor dissonans mellem den frihed, vi forventer fra en VW camper og virkeligheden. Ved at løse dette pain-point har vi gjort det muligt for VW California communitiet at opleve produktet præcis som det var meningen - og samtidig løftet brandoplevelsen i sig selv og den værdi, det skaber i folks liv.

Vi vidste fra start, at det ville kræve mere end en reklame at give en helt ny generation deres første oplevelse med VW California og samtidig lade dem, der husker den originale camper drømme om nye eventyr. For at skabe den ultimative rejseoplevelse var vi nødt til at placere den i moderne kultur - en der, paradoksalt nok, har gjort det at rejse frit endnu sværere.
Danmark har, ligesom de fleste andre europæiske lande, indført bøder der skal afholde folk fra at tilbringe natten udenfor officielle campingpladser. Det skaber unægteligt en stor dissonans mellem den frihed, vi forventer fra en VW camper og virkeligheden.

Ved at løse dette pain-point har vi gjort det muligt for VW California communitiet at opleve produktet præcis som det var meningen - og samtidig løftet brandoplevelsen i sig selv og den værdi, det skaber i folks liv.

Herigennem er vi lykkedes med at placere et kulturelt fænomen i en kontekst, som forbinder folk på tværs af generationer og placerer Volkswagen solidt i både forbrugernes hjerte og sind.

Løsning

Strategi/indsigt:
Ifølge kategorisproget er en bilreklame lig med smukke bjergveje og brølende motorer. Men magien ved en VW California er ikke dens features; det er perspektivet, den kan give dig på verden.

Vores mål var starte tanken hos forbrugeren omkring VW California som et ferie-mindset - ikke bare en bil - der er ethvert hotelværelse overlegent med garanteret 360-graders udsigt, morgenmad på sengen og ingen check-out tider. Vi satte os for at overbevise folk om, at vejen er den ultimative feriedestination og at VW California er den ideelle måde at opleve det på.

Gennem community-research identificerede vi barrierer og byggede vores kreative tilgang på det symbol, der har størst kulturel kapital; unikke oplevelser, som ingen andre har adgang til. Med afsæt i den kulturelle samtale (inkl. “staycation”, der grundet pandemien er mere aktuelt end nogensinde), har vi skabt en delbar brandoplevelse, der huskes og efterspørges udover kampagneperioden.

Kreativ løsning:
I samarbejde med danske landejere åbnede vi California Stays - overnatningssteder på afsides, smukke lokationer, der kan bookes gratis på kampagne websitet og for første gang via AirBnB.

Vi gav først de loyale fans booking-muligheden gennem en eksklusiv offentliggørelse i et lukket Facebook-community for California-ejere og nyhedsbrevslæsere. Den efterfølgende eksekvering af kampagnen for alle var supporteret af en cross-channel digital kampagneindsats. Resultatet var en storm af nye kunder, der var blevet fanget af kampagnen og også ønskede at prøve California Stays.

Via en omfattende digital indsats tappede vi ind i essentielle rejsemomenter og målgruppens søgeadfærd for at skabe buzz omkring en ny måde at rejse på, hvor rejsen er mere end det at komme fra A til B. Unikke lokationer, der ellers ville være utilgængelige, var nu tilgængelige for alle med en VW Camper, hvad enten den var lejet eller købt.

Sideløbende byggede vi et crowdsourcet digitalt kort, der inspirerede rejsende til at opdage nye, autentiske oplevelser - fra hemmelige svampesteder til badesteder og de bedste surfspots. Alt sammen gennem bidrag fra dem, der kender vejen bedst - California communitiet. De crowdsourcede spots blev delt gennem social media-indsatsen, som gjorde at endnu flere danskere fik øjnene op for hvad vejen som destination tilbyder og hvilke muligheder en VW California åbner for.

Revitaliseringen af den ikoniske road trip, har gjort VW synonym med frihed igen - og den ultimative blåstempling af løsningen ses i at aktiveringen nu kører for tredje år i træk og har skabt reel added value til det eksisterende produkt.

Resultat

I et år hvor Googlesøgninger på ordet ‘staycation’ steg med 500 % (*Statista) og auto camper kategorien voksede med 42 % i Danmark, slog VW California deres egen salgsrekord og overgik markedet med 84 % stigning i salg og flere ordrer end produktionen kunne nå at følge med i.
Indenfor de første 48 timer efter lancering var alle Stays fuldt bookede. Kampagnen genererede over 30.000 prisliste-downloads, hvilket i branchen anses som værende en af de stærkeste indikatorer for købsintention.
En næsten 600 % stigning i trafik til website og over 5 millioner impressions på sociale medier.
Efterspørgslen på California Stays og VW California tog turen hele vejen fra sociale medier og ned i VW forhandlerne.

Kampagnen skabte overskrifter i alle store danske nyhedsmedier og sikrede en 1544% ROI på earned medie. Den overvældende modtagelse og efterspørgsel på Stays gjorde at kampagneperioden blev forlænget med en måned - også her blev alle Stays fuldt booket inden for 48 timer. Kampagnen sluttede med det absolut højeste mål for succes: En allerede planlagt genetablering af California Stays i 2021 - for at fortsætte med at bygge værdi i brandet og møde den efterspørgsel på Stays, som allerede er begyndt at vise sig i California communitiet og blandt kunder i forhandlerne.

Nicolai Løje Farganis, Head of Marketing for VW Erhvervsbiler udtaler: ”De er super tilfredsstillende at arbejde med en aktivering, hvor pris ikke er til stede i selve kommunikation, men fokus i stedet har været en emotionel tilgang. Resultaterne overstiger i høj grad vores forventninger. Det demonstrerer, at vi har ramt hovedet på sømmet, og vi er stolte af at have udviklet en kampagne, der rent faktisk formår at skabe så meget værdi, at vi nu ser ind i at gøre det til et fast produkt, som skaber added value til vores California-modeller.”

Volkswagen Danmark

Nicolai Løje Farganis

Head og Marketing, Volkswagen Erhvervsbiler

Michael Stein

Head og Marketing, Semler Mobility

Twenty Agency, OMD Danmark & Help PR

Thomas Bjerg

CEO

Farah Dib

Creative Director

Lea Brisell

Art Director

Emma Søgaard

Junior Creative

Christoffer Vejlø

Junior Creative

Lise Skakkebæk

Project Manager

August Rein

Producer

Sebastian Bonde

Project Coordinator

Mads Junker

DOP & Editor

Thorval Naur

Sound Design

Patricio Fraile

Speak recording and mix

Anne Sofie Fenneberg 

Actor:

Ena Cosovic

Speak

Samarbejdspartnere

Help PR & Kommunikation
PR-bureau
OMD Danmark
Mediebureau

Watch Video