Show 30. maj 2024

Sync Julen Ind

Robert/ Boisen & Like-minded

for

Flying Tiger Copenhagen

Kategori :

Type :

Baggrund

Julen er en meget vigtig sæson for Flying Tiger Copenhagen (FTC). De seneste år har salget og trafikken til butikkerne været vigende i julesæsonen. FTC ønskede at brage igennem med indhold, der kunne få danskerne op af stolene og ned i butikken.

Der var to hovedudfordringer:
• Julen er kendetegnet ved massiv trængsel og alarm i alle mediekanaler og detailhandlen går amok i nisser, julemusik og pynt allerede i oktober.
• FTC er ikke en hoveddestination ift. juleindkøb. De færreste køber ikke deciderede gaver i butikkerne, men i stedet gavepapir, kalendergaver og den slags. Så hvordan kunne vi alligevel få folk til at slå vejen forbi en FTC butik?

Opgaven var derfor: Hvordan får vi danskernes opmærksomhed, engagement og julebudget i en tid, hvor alle brands hiver og flår i dem?

Løsning

Alle taler om, at brands ikke længere bare skal ”storytelle” og tale om alt det gode de gør, de skal bevisføre det gennem storydoing. Så hvordan kunne FTC gøre noget godt for danskerne i julen og hvordan kunne vi være relevante for så mange som muligt?

1. Vi besluttede os for at tage udgangspunkt i juleaften, da det er denne dag (trods alt), at de fleste involverer sig i julen, så der skulle være mulighed for noget engagement.

2. Vi ledte efter ”painpoints” juleaften, så vi kunne hjælpe danskerne med noget konkret og brugbart. I vores supervidenskabelige research fandt vi ud af, at den traditionelle dans om juletræet var forbundet med en række udfordringer: Det er vanskeligt at holde i hånd og holde hæftet samtidigt, belysningen er ofte sparsom (om end hyggelig), fontstørrelsen i sanghæftet skaber meget dårlig læsbarhed og sidst men ikke mindst, er det i mange familier et stort problem at holde takten og synge rent

3. Løsningen var simpel: Vi udviklede en mobilsite, som kunne tilgås nemt og intuitivt. Her kunne en ’Sangchef’ styre slagets gang, og i bedste karaokestil med underlægningsmusik kunne resten af selskabet følge en synkroniseret visning af teksterne. Der var smarte funktioner som ”Kun første og sidste vers” og ”Granny-mode”, som viste sangteksten i en fontstørrelse, hvor selv den ældste bedstemor kunne være med.

4. Men det løste jo ikke ”Holde i hånd og kigge på sangtekst samtidigt”-problematikken? Korrekt! Derfor lavede vi en smart integration af online og offline. Ved at bringe FTC’s fysiske ”iphone-løbe-holder”-produkt i spil sammen med mobilsitet, monteret på armene, var det pludseligt muligt for alvor at nyde det store jule-øjeblik fuldt ud i skæret af brandet lys fra mobilen.

Resultat

Online:
Videoviews på Youtube og Facebook: 2.865.000+
Viral Reach: 527.378 ekstra mennesker i Danmark er blevet nået direkte pga. delinger, kommentarer og likes.
Kommentarer: 13.484
Kommentarer med tagging af personer: 8759 (mange med tagging af hele familien)
Delinger: 2468
Reaktioner (likes): 13096
Engagement Rate: 682% højere end gennemsnittet på Facebook
Dækning: 62% af alle kvinder mellem 25-44 år (primære målgruppe) er blevet ramt af budskabet.
View-Through-Rate (Youtube): 27%
Totale sete minutter (Facebook): Sammenlagt har målgruppen brugt 562.825 minutter med filmen/brandet
Sessions på sitet: 18.000 mennesker i selskab med FTC-brandet i det mest intime familieøjeblik rundt om juletræet

Flying Tiger Copenhagen

Gitte Sonnenborg Bakke

Senior Project Manager

Mette Maix

CEO

Robert/ Boisen & Like-minded

Søren Christensen

Strategy Director

Therese Vilstrup

Account Director

Heinrich Vejlgaard

Creative Director

Mads Nicolai Mardahl

Art Director

Anders Kure

Art Director

Rie Sloth Rasmussen

Art Director

Christina Erritzøe

Producer

Niels Nørløv

Director

Peter Riis

DOP

Anders Villadsen

Editor

Bjørn Vidø

Sound Designer

Samarbejdspartnere

Gobsmack Productions
Produktionsselskab
Molamil
Developer
IUM
Mediebureau

Watch Video