Show 12. maj 2023

NyKemiLov.nu

Robert/Boisen & Like-minded

for

COOP

Kategori :

Type :

Vinder af MARKETING CAMPAIGNS

BRONZE - Marketing Campaigns
Med en kampagne tæt på hjertet af virksomhedens værdier, og med en elegant brug af hver enkelt kanals muligheder i en helstøbt integreret kampagneplan, vil juryen gerne hylde Coop og Robert/Boisen & Likeminded for en kampagne hvor sammenhængen mellem strategi og eksekvering er forbilledlig tydelig – og velgennemtænkt. Bronze i kategorien Marketing Campaigns går til NyKemiLov.nu. Tillykke!

Vinder af BRAND ACTIVATION

Bronze - Brand Activation
Når man taler resultater, kan man ikke komme udenom denne case. Én ting er god taktisk promovering, noget andet er at ændre lovgivning på en måde, der har god kemi med brandet. Det politiske ståsted er en styrke, og casen har en klar holdning; et sats i en kategori, der er taktisk drevet. Vinderen fortjener prisen for en utrolig målrettet strategi, med digital aktivering målrettet beslutningstagerne i folketinget og en enkel, men effektiv brugerinvolvering. Tillykke.

Vinder af PURPOSE & IMPACT

GULD - Purpose & Impact
At have en holdning til mængden af skadelige stoffer i ens egne produkter er én ting, men simpelthen at få ændret lovgivningen på området – det er stort. NyKemiLov.nu er et fantastisk eksempel på et længerevarende initiativ, der via en stærk strategi har medført en aktiv ændring i vores samfund, og som, initieret af COOP, men aktiveret af borgerne via onlineværktøjer, har tvunget politikerne til at gå fra holdning til handling med en ny lov på området – og et øget fokus på de problematiske kemikalier i vores dagligvarer. NyKemiLov.nu hyldes også for sit fokus på et mål, der er til gavn for os alle – ikke kun COOP selv. Stort tillykke!

Baggrund

I Danmark er mænds sædtal blevet mere end halveret på 40 år. Næsten hvert tiende barn skal undfanges ved kunstig befrugtning. Og danske piger går ét år tidligere i puberteten, end for blot én generation siden.
Førende forskere mener, at problematisk kemi i de varer, vi køber, bærer en stor del af skylden.

Som mangeårig forkæmper for varer uden skadelig kemi ønskede Coop at vende denne udvikling. Men det var nemmere sagt end gjort. Det krævede nemlig ny lovgivning. Og i Danmark er det kun Folketinget, der kan ændre en lov. Hvis bare vi kunne få ét af folketingets 179 medlemmer til at fremsætte et lovforslag mod skadelig kemi – så var vi langt, men hvordan…?

Løsning

Løsningen var en anderledes direct kampagne ’nykemilov.nu'

På Social media startede vi en debat i befolkningen omkring problemet med skadelig kemi.

Vi opfordrede folk til at dele deres bekymring med en politiker. Med en underskrift på sitet ’nykemilov.nu’ kunne man sende et klart budskab om, at loven burde ændres – og samtidig blev en personificeret mail sendt afsted til alle 179 folketingsmedlemmer, som tog udgangspunkt i netop deres partis syn på skadelig kemi.

For at gøre problemstillingen endnu mere nærværende for politikeren udviklede vi 179 personificerede film og for at mindske den efterfølgende rejse fra tanke til handling formulerede vi sammen med eksperter et færdigt beslutningsforslag mod begrænsning af skadelig kemi, der var lige til at tage i hånden og fremsætte i Folketinget.

Kampagnen fangede hurtigt politikernes interesse. Men for at sikre, at alle 179 lagde mærke til kampagnen, omringede vi Christiansborg med specialplacerede outdoors i 14 dage.

Resultat

Kampagnen lykkedes over al forventning.

Med 'nykemilov.nu' fik vi på kort tid flere hundredetusinde danskere engageret i problemet med skadelig kemi. Kombinationen af Facebook, Twitter, YouTube, personificerede film til hver eneste folketingsmedlem og specialplacerede outdoors var ekstrem effektivt. Over 21.000 af danskerne delte deres bekymring med politikerne gennem Coop's platform 'nykemilov.nu', hvilket fra dag 1 skabte stor interesse på Christiansborg for kampagnen og for Coops sympatiske budskab. Så stor interesse, at der få måneder efter blev vedtaget den første skærpede lov mod skadelig kemi i mange år til glæde for alle danskere og de kommende generationer!

Kampagnen, der primært var eksekveret på sociale media skabte et engagement, som lå 450% højere end gennemsnittet for Facebook, 29% organiske visninger og 12,1 mio. eksponeringer med et ret begrænset mediebudget.

Coop's indsats mod skadelig kemi blev krediteret af politikere i en lang række media. Og 3 måneder efter kampagnen modtog Coop et brev fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, der på vegne af statsministeren og hem selv takkede Coop for at sætte fokus på det vigtige problem.

Nogle gange kan det heldigvis godt svare sig at kommunikere direkte til få, for at gøre en forskel for mange.

COOP

Jesper Frederiksen

Corporate Brand Manager

Maibrit Blicher Glenert

Brand manager

Malene Teller Blume

Kvalitetschef

Robert/Boisen & Like-minded

Mads Nicolai Mardahl

Kreativ

Rie Sloth Rasmussen

Kreativ

Gitte Andersen

Projektleder

Kim Boisen

Strateg

Samarbejdspartnere

OMD
Mediapartner
PrimeTime Kommunikation
PR partner
Gobsmack Productions
Produktionsselskab

Watch Video