2. JUNI 2022

Help a Small Dane

& Co. / NoA

for

Kræftens Bekæmpelse & TrygFonden

Kategori :

Type :

andet

Baggrund

“Hello small Jury. My name is Ramon. Are you listening? Good. Because we had a problem with your Danish children. They were so boring to play with because they were hurting. Like my friend Viggo Mortensen. He went on an 8-hour banana boat ride with his family and then he couldn’t play because of sun burns. He did nothing but stand still. For many years during the holiday season, my gang and I found hundreds of small red Danes like Viggo Mortensen. Red and boring. But it was not their fault. It was because of their loco parents. They forgot to look after the small Danes in the sun. In 2018 4 out of 10 kids where sun burnt on their holiday. Actually, many Danes get as much UV radiation in a week here, as they do in almost half a year in Denmark. Kids skin especially is sensitive to the sun, and in the long term sun burns can cost an increased risk of skin cancer, including melanomia.“

Som vores spanske børneambassadør Ramon så fint fortæller, så har vi en udfordring med alt for mange solskoldninger blandt børn. Siden 2017 har vi med Help a Dane universet arbejdet succesfuldt på at få danskerne til at huske solbeskyttelse, men nu så vi at børnene blev glemt. Faktisk blev hele 41 % af børn og unge i alderen 0-18 år solskoldede på familiens sommerferie til varmere himmelstrøg i 2018. Dette tal kunne vi simpelthen ikke ignorere, så med udgangspunkt i den allerede etablerede og meget succesfulde Help a Dane-platform, vinkledede vi sidste års sommerkampagne til et fokus på børnene og målet var at øge danskernes viden om solbeskyttelse og få flere til at solbeskytte deres børn.

Løsning

Som Help a Dane universet vidner om, så er en af de største styrker og stærkeste drivkræfter i platformen, at den bygger bro mellem forskellige kulturer. Primært ved at stå ved vores forskelligheder og lege med sprogbarrieren. Fra Mikael Bertelsens gebrokne taler i 2017, til Help a Dane Summer Hits, skrevet og produceret af lokale musikere i 2018, så findes der både varme og humor i mangfoldigheden. Vi behøvede ikke engang at overdrive eller karikere forskellene, for de stod så lysende klare i alle aspekter af platformen, og derfor fungerer Help a Dane så forbandet godt.

Sommerkampagnen 2019 tager derfor udgangspunkt i Help a Dane platformen, men strategi, kampagnestruktur og målgruppe er justeret til denne nye viden om børnene. Med et nedjusteret budget og en tidligere medie- og PR strategi (når udlandet taler om danskerne, så vågner de danske medier), som på år tre af universets levetid efterhånden var godt malket, målrettede vi vores kommunikation direkte til danskerne og skar ned på antallet af indholdselementer. Kampagnefilmen Help a Small Dane blev således løsningen og vores primære kommunikation til de danske forældre + en opfølgende video om UV-appen, som redskab til god adfærd i solen.

Vi havde altså i år ikke en større indsats i udlandet, men i universets ånd måtte vi dog selvfølgelig have hjælp fra vores udenlandske ambassadører (over 12.000 lokale tilmeldte sig i 2017 og 2018 som Help a Dane ambassadører) og vi valgte derfor Ramon som talsperson. Han skulle selvfølgelig være fra Spanien, danskernes foretrukne feriedestination, og dermed iboende potentiel samtalestarter. Ramon skulle endvidere også have en lille dansk ven, både som symbol på konsekvenserne, hvis børnene ikke solbeskyttes i tilstrækkelig grad, og som demonstration af indsigten om at børn på ferier mødes og leger på tværs af kulturer og sprog. Og denne ven skulle da selvfølgelig hedde Viggo Mortensen - et godt gedigent dansk navn – og tilfældigvis også navnet på en internationalt kendt dansk skuespiller. Endnu en iboende samtalestarter, som skulle vise sig at være et rigtig godt valg.

Det har i Help a Dane platformen altid været vigtigt ikke at være den løftede pegefinger og derfor taler filmen også direkte til børnene, om end det er forældrene der er målgruppen. Fra barn til barn kunne vi indirekte påpege forældrenes uhensigtsmæssige adfærd ift. at solbeskytte deres børn - på en kærlig og humoristisk facon. Den strategi skabte ikke bare samtaler, men var også med til at sænke paraderne for at tage solrådene ind.

Resultat

”Help a Small Dane spiller på mekanismer som humor og sproglige finurligheder, og det er helt bevidst, for det har fungeret virkelig godt i de foregående kampagner, men det er klart, at det er en balancegang med humor, for i bund og grund er det jo et alvorligt emne: Danmark har desværre en af de højeste forekomster af modermærkekræfttilfælde i verden i forhold til befolkningens størrelse. Resultaterne af kampagnen viser dog, at vi med Help a Small Dane har fundet den rette balance.” siger Peter Dalum, projektchef for Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne.

Kampagnefilmen Help a Small Dane blev set af flere end 2 millioner mennesker og 47 % af Facebook-visningerne var organiske (911.000 visninger). Filmen generede i alt 35.108 reaktioner (23.569), kommentarer (3.413) og delinger (8.126).

Den opfølgende film om appen ’UV-INDEKS’, som havde til formål at genere app downloads, formåede som direkte afledt handling på filmen, at generere 3.325 downloads til en pris pr installering på bare 9 kr. I alt havde appen 60.000 unikke brugere i kampagneperioden.
Som support til den digitale indsats formålede kampagnen i kampagneperioden at skabe i alt 66 presseklip på tværs af både de største danske og udenlandske medier, om end vi i år ikke havde en udenlandsk medie- og pr strategi. ”Solskoldet Viggo Mortensen tager danskerne med storm”, ”Fire ud af ti børn bliver solskoldede på deres ferie”, ”Here is the oddest, most amusing ad for sun protection you’ll see today”, ”Sad, sunburned kids are no fun to play with in this comical skin cancer ad”

Alt i alt fik løftede kampagnen danskernes viden om solbeskyttelse og korrekt soladfærd med børn i solen. Hele 80 % er nu opmærksomme på antallet af børn som solskoldes på ferie. KPI’en var 55 %, altså en yderligere effekt på 45 %. Hertil svarer 30 %, at Help a Small Dane har påvirket dem til, i højere grad end tidligere vil passe på deres barn/børns hud i solen, når de er på solferie.

Endvidere er andelen, der er blevet ekstra opmærksomme på at solbeskytte deres barn/børn efter at have set kampagnen hele 56 %. Vores KPI var 15 %, altså en yderligere effekt på intet mindre end 273 %.

Med filmen ville vi endvidere give danskerne den viden, at solens stråling er stærkere på solferien end i Danmark. Dette blev 58 % ekstra opmærksomme på, efter at have set kampagnen. KPI var 30 %, altså en yderligere effekt på 93 %.

Kræftens Bekæmpelse & TrygFonden

Peter Dalum

Projektchef

Dorte Dahl

Ansvarlig for mediekampagner

Thomas Koefoed

Ansvarlig for mediekampagner

Karen Bøgedal

Pressechef TrygFonden

& Co. / NoA

Robert Cerkez

Creative Director

Ole Hoffmann

Art Director

Kristoffer Winther

Art Director

Kristian Eilertsen

Copywriter

Nynne Sille Hansen

Social Media Planner

Anders Antvorskov

Account Manager

Morten Fabricius

Account Director

Peter Harton

Director

Filippa Borg von Bülow

Producer

Samarbejdspartnere

&Co. Productions / NoA
Filmproduktionsselskab
PL & Partners
Annoncering

Watch Video