2. JUNI 2022

Hackereksperimentet

&Co.

for

Codan

Kategori :

Type :

Baggrund

Codan ville slå et slag for online sikkerhed. I dag vokser danske unge nemlig op med en vinkelret nakke og en iPad i skødet. De swiper og scroller med kontrolleret hast, kommunikerer gennem memes og GIF-videoer, spiller online spil med jævnaldrene fra hele verden og kværner stribevis af YouTube-videoer dagligt. De er de første 'digitale indfødte', som begår sig i en virkelighed, der sameksisterer med smartphonen, computeren og tabletten. Men denne ekstreme digitale færden gør også danske unge voldsomt udsatte.

Forældrene kan snarere kategoriseres som 'digitale indvandrere', og ifølge en undersøgelse fra Codan føler de sig ofte i vildrede i forhold til, hvordan de bedst sikrer deres børn online. Generelt er det at navigere i en ny digital virkelighed stadig en anelse fremmedkommende, og derfor har kun de færreste taget en grundig snak med deres børn om, hvilke spilleregler der gør sig gældende i det digitale landskab.

Codan indledte derfor kampagnen 'sikker online'; et initiativ som skal uddanne danskerne i sikker adfærd på nettet.

Den store udfordring lå dog i at tale sikker internetadfærd, da dette hurtigt bliver et ekstremt kompliceret - for ikke at nævne kedeligt og belærende - emne at italesætte, ikke mindst når et forsikringsselskab er afsender. Briefen lød dermed at sætte online sikkerhed på dagsordenen, ved at gøre emnet relevant og dermed sikre at både børn og forældre ville engagere sig i budskabet.

Kampagnen skulle agere som et væsentligt led i en overordnet strategi om at skabe øget kendskab til Codan, samt en øget digital tilstedeværelse og til sitet. Derforuden havde Codan et stort ønske for at løfte det interne engagement ved at involvere medarbejderne i kampagnen.

Løsning

Løsningen blev til en kampagne, som målgruppen kunne afspejle en virkelighed i og som tog udgangspunkt i et tankevækkende hacker-eksperiment, som demonstrerede hvor sikre børn er, når de går online. Eller rettere: hvor sikre de ikke er.

Hacker eksperimentet bestod af en IT-ekspert samt fem familier med hjemmeboede børn. Under eksperimentet kunne IT-eksperten demonstrere over for forældrene, hvordan han med meget få virkemidler fik adgang til særdeles følsomme data og informationer om deres børn. Eksperimentet fik hurtigt vist danskerne, hvor overraskende nemt det egentlig er at hacke sig ind på en computer, tablet eller telefon.

Eksperimentet, som blev udviklet til en hero-film, blev omdrejningspunkt for det første af to bursts i kampagneindsatsen omkring online sikkerhed, som lancerede den 20. marts og strakte sig over en 8 ugers periode. Den indledende kampagneburst kørte på tværs af digitale platforme (eksterne og egne medier) med Facebook og Codan.dk som de primær drivende platforme, understøttet af YouTube, taktiske bannere og LinkedIn. Derudover blev kampagnen bakket op af en omfattende PR-strategi, som via diverse medier satte fokus på de forskellige vinkler i forhold til online sikkerhed.

Som opfølgning til hero-filmen, som først og fremmest havde til formål at skabe relevans og inspirerende content, arbejdede Codan ud fra yderligere 3 content spor: 'Educate', 'Tactical' og 'Lead', som skulle sikre øget trafik til site og sikre koblingen mellem kampagnebudskabet og Codan som forsikringsselskab. Der blev dermed udviklet et bredt udvalg af Facebook posts med tutorial film, guides, tips & trick og dybdegående artikler, som kunne opleves i sin fulde længde på Codan.dk. Her blev Codans produkter også fremhævet - herunder Identitetstyveri, WiFi-sikring og Websikring.

Nummer to burst af kampagnen kørte fra den 21. august til den 6. oktober 2017, hvori Codan fortsatte med at udrulle 'Tactical' og 'Lead' sporet med øget fokus på at indsamle sign-ups til produktet 'Websikring'. Her blev hero-filmen også justeret, således at filmens afmelding blev mere taktisk. Filmen blev derefter både eksponeret på de sociale medier og nu også på TV.

Sidst men ikke mindst, blev der gjort en intern indsats for at uddanne og engagere medarbejderne internt i Codan omkring online sikkerhed, således de ansatte i høj grad kunne agere som ambassadører på emnet og dermed dele råd og viden fra kampagnen med eget netværk på de sociale medier.

Resultat

Forud for kampagnen blev der sat nogle konkrete målsætninger:
o Øge kendskab til Codan og top-of-mind med 0.5% (fra 3.7%)
o Øge digital tilstedeværelse & engagementet
o Øge trafikken til Codans website
o Skabe permissions: 25% øgning
o Indsamle sign-ups til Websikring: 1200
o Øge medarbejderstoltheden

Filmen blev set mere end 2.4 millioner gange og delt +15.000 gange. I organisk reach nåede filmen knap 1 million visninger, hvilket i høj grad er indikation for filmens relevans.

TV2 News fremhævede kampagnen under overskriften 'Millioner har set ny video om hacking', Go'Morgen Danmark lavede et indslag, hvor forældrene fra eksperimentet udtalte sig og det toneangivende ungdomsmedie, DR3, lavede en satireudgave af eksperimentet. Derforuden satte flere medier såsom Jyllandsposten, Politiken, Finanswatch og Børsen fokus på kampagnen. Al omtalen resulterede i en kampagne-reach på mere end 5 millioner, en PR score på 62 og en annonceværdi på 1.653.252 DKK. Endvidere steg Codans top-of-mind med hele 1.5% under kampagneperioden - et betydeligt stykke over målsætningen på 0.5% og ved udgangen af 2017 var top-of-mind på det højeste for Codan i 3 år.
I kampagneforløbet opnåede Codan signifikant øget trafik-til-site:
- 16.000 unikke besøgende blev ledt til Codan.dk - en 46% stigning fra før kampagnens start.
- Brugerne, som blev ledt over på sitet, blev der i gennemsnit 1.32 minutter.
- En permissions stigning på hele 35% - vel over den oprindelige kampagnemålsætning.
- Der blev indsamlet knap 3000 sign-ups til produktet Websikring - altså over en fordobling af målsætningen.

Filmen indgik derforuden i undervisningsmateriale, som Codan - oven på kampagnens succes - videreudviklede i samarbejde med Undervisnings Ministeriet til flere danske folkeskoler. Den blev også brugt i erhvervsverdenen - bl.a. af Novo Nordisk og Santander.

Efter det første kampagneburst i foråret 2017 stod det klart, at Codans produktsortiment ikke var nok i fokus. Til andet kampagneburst i efteråret tilpassede Codan derfor sin kommunikation til at være langt mere taktisk fokuseret med øget fokus på Websikring. Tilpasningen resulterede i et antal tilmeldinger, som langt oversteg Codans forventninger.

Sidst men (absolut) ikke mindst formåede sikker online-kampagnen at styrke den interne medarbejderstolthed; ledelsen såvel som medarbejderne bidrog med et overvæld af positive tilbagemeldinger. Og interessen for Codan eksploderede på Codans LinkedIn med et væld af interesse for ledige jobs.

Til trods for et kompliceret emne for et forsikringsselskab at italesætte, fik Codan altså sat online sikkerhed på dagsordenen. Og allervigtigst lykkedes det for Codan at få klædt danskerne på til at tage snakken om sikker online adfærd med deres børn.

Codan

Terese Lund Johanessen

Head of Marketing

&Co.

Thomas Christenson

Kontakt chef

Louise Rasmussen

Projektleder

Jeppe Hansen

Art Direktør

Claus Salling

Art Direktør

Anders Martin Jensen

Graphics

Malene Therkelsen

Graphics

Stevan Stoltz-Andersen

Producer

Anders Toustrup Darre

Executive Producer

Samarbejdspartnere

RelationsPeople
PR Bureau
Supersonic
Lyd - efterarbejde
Mathias Hovgaard
Instruktør
Mads Thomsen
Filmfotograf
Sofie Marie Kristensen
Klipper
Christian Schwanenflügel
Colourist

Billeder

Watch Video