2. JUNI 2022

Grandhood digital product

Grandhood

for

Grandhood

Kategori :

Type :

andet

Vinder af Innovation

I en ellers fastlåst dansk pensionsbranche, hvor omstillingsparathed og innovation knapt nok tales om, er det forfriskende at se et FinTech startup, der tager favntag med branchen gennem en platform, der tilbyder nem tilgang, overblik og valgmuligheder til pensionsopsparingen.

Særligt fordi de har identificeret et særligt segment i de selvstændige og ansatte i små virksomheder, som i dag ikke sparer op til pension, og som kan være springbræt til en betragtelig volumen, når man kigger ud over Danmarks grænser, hvilket Grandhoods fondsmægler-licens giver mulighed for. Grandhood angriber direkte ind i pensionsbranchen egne fastlåste mentalitet og tankesæt om, hvordan man driver en kundeorienteret pensionsvirksomhed. Det skal de anerkendes for.

Baggrund

For tre år siden blev Grandhood stiftet med intentionen om at gøre firmapension tilgængeligt for et forretningssegment, som de etablerede selskaber sjældent gider at besvære sig med: de mindre virksomheder og deres medarbejdere. For beslutningstageren i den lille virksomhed er det, at få en nem firmapensionsordning ofte et papirarbejde af den anden verden og desuden en one-size-fits-all oplevelse, som ikke tager højde for den lille virksomheds særlige krav til en fleksibel løsning. Hvem skal være med i ordningen, og hvor meget skal medarbejderne have? Det vil vi gerne lave om på med Grandhood.

Du kan helt sikkert forestille dig, hvor svært det kan være at holde på de dygtige og loyale medarbejdere i en tid, hvor der ofte hænger lidt federe, sjovere og bedre betalte job på træerne. Med andre ord skal der tænkes kreativt for at kunne tilbyde en tilpas attraktiv pakke af medarbejdergoder og helt særligt som lille virksomhed, hvor økonomien til tider er stram og begrænset. Men overvej lige det her; den lysestage eller de to flasker vin, som hver medarbejder får i firmajulegave om året kan i virkeligheden veksles til omkring et halvt års abonnement hos Grandhood - og så får medarbejderen i stedet en gave, som ikke bare bliver ved med at give, men som rent faktisk stiger i værdi over tid. Giv et bifald til verdens bedste chef!

Det var formålet fra begyndelsen at bygge et produkt skræddersyet til den lille virksomheds behov for fleksibilitet og stabilitet, samt brugerens behov for gennemsigtighed og troværdighed. Det har været og er stadig en stor udfordring at vende folks opfattelse omkring pension, som værende noget interessant, og det er yderligere en udfordring at tage pension fra at være meget dokument- og formulartungt til et 100% digitalt produkt, som fremmer det faktum, at folk nu kan tage kontrollen tilbage over deres pension. Men pension som begreb er stadig meget “usexet” og der er stadig lang vej til at folk interagerer med deres pensionsoversigt på samme måde som de tjekker saldobalancer i deres mobilbank. Grandhood er et skridt i den helt rigtige retning, men vi er stadig på en rejse.

Løsning

I Grandhoods løsning kan enhver virksomhedsejer med sit nem-id under armen oprette en firmapension på mindre end tre minutter. Det er ca. lige så lang tid det tager at brygge en frisk kande kaffe, og mens du alligevel skal vente på den, så kan du bruge tiden fornuftigt. Det er ikke meget andet af samme kaliber, man kan nå på så kort tid.
Vi sørger for at holde dig i hånden på hele rejsen til at blive medlem hos os. Når dine medarbejdere har onboardet i vores app på deres smartphone får de adgang til en app, som fuldstændig gentænker, hvad det vil sige at forstå sin pensionsopsparing. I stedet for at gøre det besværligt og reproducere pensionsbranchens standardmoduler har vores team skabt en brugeroplevelse, som mimer en intuitiv timeline, hvor pensionsprognosen skabes gennem selve den digitale interaktion på en måde, som alle kan forholde sig til, og hvor man som medarbejder kan følge opsparingens udvikling over tid under tre forskellige prognose scenarier. En feature vi har det rimelig vildt over!

Det stod meget hurtigt klart for os, at de små virksomheder var fuldstændig overset i forhold mulighederne for at være en del af pensionsklubben. På mange måder har den digitale bølge vist aldrig fået ringet pensionsselskaberne op og fået dem med på bølgen, og hvis den har, er det som regel med meget standardiserede løsninger. Historisk set har pension også sjældent været synonym for: overblik, indsigt, enkelthed, fleksibilitet og frivillighed. Det er til gengæld netop ord som dem, der ligger til grund for Grandhood løsningen. Pension bør være så simpelt som net- og mobilbank efterhånden er blevet. Det var derfor vigtigt for os, at vores løsning skulle danne ramme om den nye måde at interagere med sin pensionsopsparing.
Et af de første skridt i at opfylde dette mål var at give folk deres pension direkte i hånden. Men på en måde, som de forstår. Vi har minimeret legal & investment lingo, og arbejder i stedet på at skabe enkle finansielle indsigter i et komplekst domæne gennem en intuitiv app oplevelse.

Lige rundt om hjørnet åbner vi også op for at ansatte med svingende indtjening som fx freelancere løbende kan justere deres indbetalinger så det forbliver relativt til deres indtægt.

Resultat

Vi gik live med Grandhood i maj 2019 og i skrivende stund har vi 102 virksomheder på platformen. Ugentligt lukker vi for tiden fem nye virksomheder ind i folden. En af dem delte ganske uopfordret følgende udtalelse om Grandhood på Linkedin tilbage i december: “Efter lang tids søgen har vi fundet vores udbyder, Grandhood. Mange tak til Jon for at tage sig tid til at introducere os for systemet, tankerne bag og benefits målt op mod vores virksomhed. Tæt på et perfekt fit.

Reelt er det lidt et spring at digitalisere sin pensionsopsparing og mine forældre mener at det er en tenderende til en dårlig ide, min oplevelse er omend en anden.

Nu vil frugten eller frygten først afsløres om +40 år, men indtil videre dufter det af succes og mine kollegaer har nu fået et tilbud om pension og ikke blot lange arbejdsdage og massere af kaffe.

Så, skal du finde pension eller går med tankerne om at tage springet ud i "stabilitet", tag en snak med Jon og team Grandhood ????”

Sammenlignet med andre pensionsordninger kan vi hos Grandhood holde vores årlige omkostninger så lave, at vores kunder over tid kan opspare op til 2 millioner kroner mere til deres pension.

Grandhood er sammenlagt blevet omtalt 55 gange på tværs af de største nyhedsmedier som Børsen, Berlingske og FinansWatch over de seneste to år.

50% af alle brugere på platformen åbner og bruger ugentligt Grandhood app’en.

Den hurtigst gennemførte onboarding for en virksomhed er på 3 minutter.

Typisk gennemfører en slutbruger vores onboarding på 5 minutter.

Grandhood

Lars Damgaard

Head of UX

Kåre Harbo Poulsen

VP of Product

Quentin Crumbach

Product Designer

Grandhood

Cirkeline Ask

Head of Community

Samarbejdspartnere

Designit
Initial Brand Development

Billeder

Watch Video