2. JUNI 2022

Gaest.com

Gaest

for

Gaest

Kategori :

Type :

Vinder af INNOVATION - STARTUPS

INNOVATION - STARTUPS BRONZE VINDER

Booking af gode mødelokaler har været en eksotisk disciplin forbeholdt personlige assistenter og HR-folk med helt unikke talenter og mavefornemmelser. Sådan er det ikke mere. Gaest dækker et meget relevant behov i det møde- og workshopglade danske erhvervs- og foreningsliv. Og med rigtig god UX, en imponerende base, og et potentiale til at udvikle platform og udbud til next level, fortjener Gaest innovationskategoriens bronzepris.

Baggrund

Gaest er en helt ny spiller i mødeindustrien, der alene i Danmark omsætter for mere end 21 mia. kr om året. Det er en branche, der er traditionel og analog, hvor meget foregår på papir og hvor det er svært at få overblik over branchen som helhed. Med andre ord: det er en branche, der er moden til en digital rusketur.

Vi ser samtidig en stigende tendens til et ændret forbrugsmønster i de danske virksomheder, hvor man booker et mødelokale i spændende omgivelser ude af huset/virksomheden, for at øge medarbejdernes effektivitet og kreativitet. Samtidig trives freelancekulturen, hvor man arbejder derhjemme eller i co-working spaces, og derfor har brug for professionelle rammer at holde sine møder i.

Gaest.com er derfor skabt for at løse disse udfordringer ved at lave en online platform med et stort, inspirerende og varieret udbud af mødesteder, med alt lige fra husbåde og kafferisterier til ubrugte mødelokaler i virksomheder, som alle kan leje på timebasis. Børsen kaldte os i en artikel for “Airbnb for professionelle møder”. Platformen er overskuelig, enkel og med meget stort fokus på brugervenlighed, sikkerhed og skalerbarhed.

Gaest.com platformen forbinder derfor mennesker, som skal holde et møde, med dem der har et ledigt mødelokale til rådighed.

Løsning

Gaest.com er netop lanceret i Danmark og planen er åbne op i 1-2 andre lande i løbet af 2017.
For at skabe verdens bedste online markedsplads indenfor mødeindustrien, indsamles data fra både mødebookere og mødesteder, og dermed udvikles platformen løbende sammen med dem. Eksempelvis har vi netop lanceret en feature, der understøtter køb af forplejning, da det er et stort ønske fra mange mødebookere, men også kompleks at håndtere i praksis og derfor har enkeltheden været central i udformningen.
Målet er, at det første, man tænker, når man skal booke et mødelokale, er Gaest.com. På platformen finder man nemt det perfekte mødested via kort, søgning og filtre. Al kommunikation og transaktioner foregår via platformen og det er derfor effektivt og sikkert at booke sit mødested her.
For mødestederne er platformen en landsdækkende salgs- og markedsføringskanal for deres mødelokaler, og ud fra et deleøkonomisk perspektiv kan man tjene penge på kvadratmeter der alligevel står uudnyttede hen i virksomheden.

Resultat

Fra Gaest.com blev lanceret i beta-udgave i august 2016 til den officielt åbnede i januar 2017, er den på rekordtid blevet Danmarks absolut største bookingplatform for mødelokaler med mere end 430 mødelokaler fordelt i hele Danmark, men med størst koncentration i Aarhus og København.

En outdoor reklamekampagne og en reklamefilm på de sociale medier har været med til at understøtte lanceringen af Gaest.com. Dette har i januar måned 2017 resulteret i at reklamefilmen har haft over 44.000 visninger. Den samlede kampagneindsats har givet over 258.000 visninger på de sociale medier, hvilket er en stigning på 320 % i forhold til december.

Trafikken på sitet er i denne periode steget med over 165 %, og der er foretaget over 50 % flere bookinger.

Vores brugere udtaler bl.a.:
- Kæmpe skud ud til @GaestDotCom! Fungerede upåklageligt. Kan stærkt anbefales, hvis man mangler et mødelokale :-)
- Wow, hvor er det simpelt og let at booke et lokale på Gaest.com - det er med sikkerhed ikke sidste gang jeg bruger jer. Jeg er bare mega glad for at jeg kan booke et konferencelokale/mødelokale så let og enkelt uden at skulle ringe, vente i kø tlf, og meget andet. Love it!
- Jeg fandt ud af om aftenen, at jeg skulle bruge et lokale næste morgen, så jeg var rigtig glad for at kende til Gaest. Platformen var heldigvis super nem at bruge, og næste morgen havde vi et lækkert lokale af afholde mødet i.
- Jeg er flittig bruger af Gomore og AirBnb. Pludseligt dukkede Gaest.com op, som matcher vores behov straks. Vi har 23 ansatte, men kun 4 arbejder på kontoret, så vi har ofte behov for et mødelokale. Sitet hjælper os med at få et godt overblik over de forskellige muligheder i byen - varmeste anbefalinger herfra!
- Jeg skulle booke et lokale til et møde ude af huset. Det var vigtigt for os, at der var rart og lidt hjemligt, men også at det lå lige rundt om hjørnet. Når jeg søgte, kunne jeg hurtigt finde lokaler tæt på, og anmode om at booke det bedste med det samme.

Dermed udfordrer Gaest ihærdigt den etablerede mødebranche, og er i fuld færd med at ændre på både de traditionelle mødebookeres adfærd, såvel som alle andre, der har brug for et fedt og inspirerende mødelokale.

Fortroligt data er slettet inden offentliggørelse/DDA

Gaest

Anders Boelskifte Mogensen

CEO og Co-founder

Christian Schwarz Lausten

Co-founder

Gaest

Jonas Grau

Chief Technology Officer

Chris Kjær Sørensen

Chief Architect

Billeder

Watch Video