Show 13. juni 2024

Familien

Very Agency

for

Ford Danmark

Kategori :

Type :

Baggrund

Skilsmisse er et emne annoncører stort set aldrig beskæftiger sig med. Årsagen er enkel – det er et alt for deprimerende og mørkt emne. Men faktum er, at mere end 50% af ægteskaber, endte i skilsmisse i 2014. Og for os, var det et særdeles relevant emne at tage fat i, særligt med bilindustriens lange tradition for at fokusere på bilens funktionelle fordele og design i markedsføringen. At finde en indsigt og et greb, der ikke omhandlede hestekræfter og smukke detaljer, men fokuserede på det vigtigste omdrejningspunkt for den plads, bilen optager i folks daglige liv.

Opgaven lød på at udvikle et stykke content, som kunne skabe mere meningsfulde samtaler end den almindelige bilreklame, ved at tage et emne op, som ikke kun målgruppen, de danske familier, ville kunne forholde sig til, men som internationale influencers også ville gribe og diskutere.

Løsning

Indsigt
Det fysiske rum i en bil er et rum til mange samtaler. Særligt de svære. Det kan både være et frirum, men også et sted for friktion for alle de familiemedlemmer og mennesker, der er involveret. Bilen udgør i sin helhed det rum, der forbinder os som mennesker. Et rum, hvor meningsfulde og definerende samtaler og situationer finder sted. Dette udgjorde fundamentet for den historie, vi gerne ville fortælle og den kreative idé: Skilsmissen.

Løsning
Ideen blev at vise Ford’s familiebiler i autentiske miljøer og hverdagssituationer, som mange kan relatere til, samt vise bilen som et samlingspunkt for mennesker.
”Familien” er originalt en 16-minutters kortfilm produceret til online brug, men blev også produceret som en miniserie i tre dele. Filmen skildrer en realistisk fortælling om, hvor svær en skilsmisse kan være for alle medlemmer af familien, og hvilke følelser der er forbundet med at gennemgå en skilsmisse. Men filmen efterlader også en form for optimisme; at på trods af en skilsmisse, kan en familie stadig være til stede for hinanden, selv i sådanne svære perioder.
Den måde at være til stede for hinanden på, udspiller sig i flere situationer, hvor bilen er rammen for de definerende samtaler og situationer. Selvom det var væsentligt ikke at få filmen til kun at handle om Fords biler, ville vi stadig sikre at få beskeden igennem; så meget af livet foregår i biler, så du må hellere købe en god en. En Ford.

Resultat

Vi ville høste global opmærksomhed for at validere kampagnen og give den ekstra nyhedsværdi for den danske lokale presse.
Vi lancerede kampagnen i uge 17, 2016, både lokalt på Fords hjemmeside og globalt tilgængelig på Youtube og nåede hurtigt mere end 500 udgivere, primært i USA og Danmark. Vi fik desuden influencere både internationalt og i Danmark til at omtale filmen, så som Huffington Post og Daily Mail. På trods af det usædvanlige lange format for en online reklame, og ikke mindst bilreklame, lykkedes det kampagnen at skabe utrolig meget opmærksomhed og anerkendelse, og den blev eksempelvis ’Ad of the Day’ på Adweek.com.

Kampagnen resulterede i et social reach på mere end 10M mennesker.

Inden for de første 3 uger blev mere end 100 historier publiceret, hvilket nåede mere end 100M mennesker på internationalt plan.

Som forudset medførte den store internationale interesse endnu mere opmærksomhed fra den danske lokale presse. Blandt andet optog Danmarks største kommercielle tv-station, TV2, historien, der adresserede den internationale opmærksomhed kampagnen fik.

Kampagnen generede mere end 1000 tweets fra brugere, der postede fortællingen.

Alt i alt opnåede kampagnen langt mere end hvad forventninger for den var, og den høstede et ROI på 460% i PR værdi.

Kampagnen har vundet:
Guld - Cannes Lions, Entertainment
Sølv - Eurobest, Entertainment
Bronze - True Awards, Bedste film online

Ford Danmark

Kristine Dam Jensen

Marketing & Communication Supervisor

Very Agency

Thomas Bjerg

CEO

Martin Vibe Jacobsen

COO

Louise Brandt

Strategic Planner

Samarbejdspartnere

Daniel Kragh-Jacobsen, New Land
Instruktør, Manuskriptforfatter
Thor Brammer Jacobsen, New Land
Producer
Rasmus Mikkelsen, beOn
Projektleder Seeding
Yuki Ohta Rasmussen, beOn
Projektleder Seeding

Billeder

Watch Video