Show 13. juni 2024

Donate Your Data

Uncle Grey

for

Waoo

Kategori :

Type :

Baggrund

Som en del af en repositionering af internetudbyderen Waoo lancerede vi en kampagne med det formål, at lade folk opnå det fulde potentiale af internettet. Vores brief var at aktivere denne platform med et initiativ, der beviste at en internetudbyder rent faktisk kan bidrage med mere end blot internet-service, men også med hvordan de som brand kan influere verden på en positiv måde.

Med hele 2,5 milliarder tera bytes af browsing data genereret dagligt er der et kæmpe potentiale i at vende denne enorme mængde til noget positivt. Men hvordan får man opmærksomheden fra en målgruppe, der kun gider at se på nuttede dyrefilm?

Løsning

I stedet for den klassiske reklame, der præger kategorien, besluttede vi os for at lave et værktøj, der etablerer et vedvarende forhold med forbrugeren: Donate Your Data - Et browser plug-in, der opsamler brugerens browser-data og lader forbrugeren bestemme hvem, der skal gavne af den værdifulde information. Så kan brugeren fortsætte med at se alle de nuttede dyrefilm de har lyst til – og gøre godt noget godt samtidigt.

Store data virksomheder monitorerer i forvejen folks adfærd på nettet for, at sælge den til medieselskaber til stor profit. Med denne løsning lader vi forbrugeren opnå fuld kontrol over sit eget data fodspor og derefter donere det til en NGO af eget valg.

Browser plug-in’et er designet så brugeren hele tiden har et overblik over hvor meget data brugeren har generet. En organisk form, bestående af små partikler, der hver især udgør 100 kB browsing data, samler sig alt efter brugerens online aktivitet. På denne måde får forbrugeren indsigt i deres eget data fodspor og det enorme potentiale det udgør.

Resultat

I de første dage efter lanceringen af Donate Your Data opnåede vi omtale i 66 lande and på 11 millioner social tidslinjer. Imponerende 10% af dem, der så vores lanceringsfilm er i dag aktive data donaters. Indtil videre har Donate Your Data indsamlet 164.705 unikke cookies. 26,5% af dem kan blive omsat til donationer. Det smukke ved projektet er dog, at disse tal vokser dagligt, kB efter kB – og at alt overskud gør 100% til velgørenhed.

Waoo

Morten Risgaard-Dam

Marketingchef

Uncle Grey

Lars Samuelsen

Strategic and Digital Director

Lukas Lund

Art Director

Charlotte Porsager

Client Service Director

Carl Angelo

Art Director

Mathias Nielsen

Junior Creative

Jesper Møller

Chief Operating Officer

Signe Bek

Project Manager

Jimmy Blom

International Creative Director

Thomas Ilum

Creative Director

Samarbejdspartnere

Claus Dahl Andersen, MEC
Media Agency Lead
Per Bang Jensen, Xaxis
Programmatic Media And Data Lead
Will Munhoz, WM Creative Labs
Technology Director
Rasmus Mikkelsen, BeOn
Creative Media Lead
Dale Love-Ballantine, Indie Village Creatives
Director of Photography

Billeder

Watch Video