Show 13. juni 2024

Do it for Mom

Robert/Boisen & Like-minded

for

Spies Travels

Kategori :

Type :

Vinder af Content Creation

"Robert Boisen har med ”DO it for mom” skabt et stærkt univers ud fra en sjov og anderledes indsigt – et univers de med stor success har bredt ud i de sociale medier. Historiefortællingen er modig og med deres eksekvering har de skabt en platform for Spies som ganske givet har mere i sig, hvor de kan fortsætte med flere med geniale historier på tværs af alle medier, med underholdende vinkler på content med et dybere socialt fundament, som da de startede med ”Do it for Denmark”.

”Do it for mom” giver Spies en mangfoldighed og en perfekt platform til i fremtiden at målrette deres kampagener yderligere, og den taler hjertet hos netop dem som den henvender sig til.
Brandet Spies sætter sig i føresædet og har fået sig en unik mulighed til at bygge videre på noget der i den grad differentierer dem som rejsevirksomhed. Uden effekt er en idé aldrig fuldendt, men for DO IT FOR MOM har RB ikke blot skabt en godt tænkt idé med en blændende eksekvering, men også de har også skabt en succes med deres resultater der har var yderst fremragende."

Vinder af Digital Branding

"Kampagnen overbeviser på alle områder. “Do it for Mom” er ikke kun en perfekt fortsættelse af den international prisbelønnende kampagne (""Do It for Denmark”), men også en succesfuld revitalisering af et eksisterende lidt støvet brand til en ny målgruppe, eksekveret på deres gamle, velkendte image/værdier.
Frækt, sjovt og meget effektfuldt!"

Vinder af Campaign Of The Year

BRONZE VINDER

Spies har virkelig lavet en flot efterfølger til Do It for Denmark ved at bygge på indsigten om at aktive ferier i solen fører til mere sex har dermed løftet salget af sportsrejser. Filmen har været omdrejningspunktet i kampagnen, og der er bygget et flot lag ovenpå med segmenteret content på sociale platforme, der løfter kampagnen til næste niveau.

Vinder af Storytelling

BRONZE VINDER

Årets bronze pris i Storytelling kategorien, går til et stykke fantastisk veludført stykke håndværk og rigtigt godt skruet sammen. For når det handler om, at vi skal dyrke mere sex, er de flestes opmærksomhed vakt og med modig brug af ord som kønsorgan, gammel skruk og endorfiner, har der formentlig været løftet et øjebryn eller to, rundt om de danske kakkelborde.

Men denne kampagne stopper ikke sin historie der. Det handler om intet mindre end nationens overlevelse, om at løfte et fælles ansvar og være mere flittig.

Det er en rigtig god historie og selvom, at man allerede har købt ind på alle argumenterne, toppes opfordringen til mere sex, med argumentet om, at hvis man ikke vil gøre det for sin egen skyld, så kan man da i det mindste, gøre det for sin mors.

Det er godt fundet på, det er godt fortalt og det er godt solgt. Tillykke med Storytellings kategoriens bronze pris til Spies og ’Do it for Mom’.

Baggrund

I 2014 lancerede Spies “Do it for Denmark”-kampagnen, hvor Danmarks historisk lave fødselsrate blev adresseret med en kommerciel bagtanke om at promovere storbyferier. Det var en stærkt opmærksomhedsskabende kampagne, der kombinerede sex og humor helt i Simon Spies’ ånd. Kampagnen var ret succesfuld, men fødselsraterne var, trods et lille opsving, stadig for lave trods kampagneindsatsen. Vi besluttede derfor at reaktivere den massive interesse, der var skabt i forbindelse med den første kampagne ved at lave den ”svære toer”. Men denne gang med et nyt twist, der endnu en gang skulle få danskerne til at dele og engagere sig i vores content.

Løsning

Vores kreative greb var at dem, der lider mest under de lave fødselsrater er de mødre, der måske aldrig oplever at få et barnebarn. Derfor slog vi os sammen med gammelskrukke potentielle bedstemødre i Danmark i vores fælles sag om at få født flere babyer. Vi lancerede kampagnen under parolen ”Do it for mom”. For at få gang i baby-produktionen anbefalede vi par, at tage på aktiv ferier. Videnskabelige undersøgelser havde vist at par, der svedte sammen havde mere sex. Kombinerede man dette med det faktum, at en ferie i solen gav 51% mere sex havde man en stærk cocktail, der vil føre til meget mere sex og dermed til flere babyer (=børnebørn). For at give de potentielle bedstemødre et stærkt digitalt værktøj skabte vi Spies Forældrekøb™, hvor de kunne forudbetale aktive ferier til deres børn og svigerbørn for på den måde at få magien til at ske. For at vise, at Spies var med hele vejen smed vi rabatter og sexfremmende aktivitetspakker oveni. Alt dette blev kommunikeret gennem en underholdende onlinefilm, hvor vi sendte folk videre til micrositet www.spies.dk/do-it-for-mom. Her fandt man ud over forældrekøbsværktøjet bl.a. en række små film under konceptet ”6 øvelser, der giver mere og bedre sex”. Onlinefilmen blev fulgt op af 24 forskellige stykker segmenteret content, hvor vi ved brug af ”social retargetting”, fulgte kampagnen op med mere målrettede taktiske budskaber overfor predefinerede målgrupper, der både havde vist interesse i vores onlinefilm og i forskellige sportsgrene (f.eks. cykling, yoga og fitness), der var relevante ift. Spies’ sortiment.

Resultat

Kampagnen gik hurtigt viralt og opnåede mere end en millon views inden for de første 24 timer (3 x hurtigere spredning end ”Do it for Denmark”). Online-filmen har pt. opnået +10.000.000 views på tværs af Youtube, Facebook og mediernes egne players. +1,5 million er danske views svarende til 1 ud af 4 danskere. Kampagnen har genereret +600 internationale medieklip inklusiv medier som CNN, Washington Post, Fox News, Bild, the Guardian, Playboy og Time Magazine. +100 danske medier har bragt kampagnen inklusiv en håndfuld indslag på TV, blandt andet i TV2’s 19-nyheder. Kampagnen har et estimeret reach på +600 millioner mennesker og den totale ”earned media”-værdi estimeres til 84.000.000 DKK, heraf 12.000.000 DKK genereret gennem danske medier, hvilket giver en 5812% ROI alene på det danske PR budget. Hollywood stjerner som Ashton Kutcher og Sulu fra StarTrek bragte kampagnen på deres Facebook sider og kampagnen har nået +140.000.000 sociale tidslinier. Mere end 500.000 har enten kommenteret, liked eller delt kampagnen, hvilket har ført til en ”Social action rate” på 6% (svarende til f.eks Volvos Epic Split, 4% regnes for ”Highly Viral”). Salgsresultaterne har været meget overbevisende med et salgsløft af de sportsorienterede hotelprodukter Sunwing og Sunprime på hhv. 23,6% og 60,5% i perioden fra lancering d. 30/9 til dags dato d. 17/1. Derudover var der en stigning i salget af rene sportsrejser på 21,5%.
"Det er altid den svære to’er, så vi var faktisk meget nervøse for, om den ville fungere, for filmhistorien er jo fyldt med mislykkede to’ere. Men "Do it for mom" er kommet endnu bedre fra start end ”Do it for Denmark”", adm. direktør i Spies, Jan Vendelbo, Børsen d. 19/10-15.

Spies Travels

Eva Lundgren

Marketing Director

Robert/Boisen & Like-minded

Søren Christensen

Strategist

Heinrich Vejlgaard

Creative Director

René Sohn Kammersgaard

Art Director

Gitte Andersen

Account Manager

Christina Erritzøe

Executive Producer/Gobsmack Productions

Cille Silverwood-Cope

Line Producer/Gobsmack Productions

Magnus Sveinn Jonsson

Visual Effects/Gobsmack Productions

Samarbejdspartnere

Vizeum
Media Agency
Molamil
Campaign site
Radius Kommunikation A/S
PR Danmark
Be On Aps
PR internationalt/Seeding
Gobsmack Productions
Production Company

Billeder

Watch Video