Show 13. juni 2024

Backup Ukraine

Virtue

for

Polycam 3D

Kategori :

Type :

andet

Vinder af The Greater Good

GULD:
Et prisværdig og nobelt projekt som udover at promovere en 3D scannings-foto-app også er med til at redde et lands kulturarv. Gennem demokratisering af teknologien aktiverede appen landets befolkning og skabte opmærksomhed omkring en af de mindre belyste konsekvenser af krigens grusomhed til gavn for fremtiden. Dette er et mønster-eksempel på, hvordan en kommerciel virksomhed kan tænke deres produkter og services ind i en større sags tjeneste, og ved hjælp af en digital løsning kan skabe en reel forskel. Derfor fortjener Backup Ukraine Guld

Vinder af Innovation

SØLV:
Back-up Ukraine kobler eksisterende teknologier på en ny måde, og får dermed positioneret Polygram 3D fra en sjov feature til en afgørende faktor. Teknologien spiller ind i en fysisk verden med høj brugerinvolvering og høj relevans. Juryen hylder simpliciteten og evnen til at gøre det tilgængeligt for mange og dermed sikre mere.

Vinder af The Big Idea

GULD:
En monumental idé og et lysende digitalt håb i mørket - en Idé med historisk indflydelse ikke kun på Ukraines Kulturarv, men på verdens fælles kulturarv.

Vinder af Creative Use Of Technology

GULD:
This case showed in a beautiful and moving way, what creative use of technology really means. The project is a rebellion against the destructive nature of war and beautifully shows how technology can be used as a tool to preserve culture.

Baggrund

BLUE SHIELD (“Kulturens røde kors") siger, at den hurtigste måde at udrydde en nations identitet er ved at ødelægge dets kulturarv. Ukraines statuer og arkitektur står over for en kollosal risiko —uanset hvor mange sandsække og tæpper vi pakker dem ind i. Så hvordan sikrer vi os, at de ikke går tabt for altid?

Løsning

Ved at lave en digital backup i skyen - hvor ingen bomber kan nå.

For første gang nogensinde gav UNESCO alle borgere muligheden for at skabe 3D-modeller i høj opløsning — uden andet udstyr end deres telefon.

Med telefonens indbyggede kamera, accelerometer og GPS-data, kan Backup Ukraine’s algoritme konstruere en model af et hvilket som helst bygning eller monument på få minutter.

Vi gemte den data som blueprints i et cloud-baseret 3D arkiv — til evig bevaring. Så hvis de nogensinde bliver ødelagt, kan Ukraines kulturskatte genopbygges ned til mindste detalje.

Resultat

Med +50.000 downloads og +35.000 scans i Ukraine,
har ukrainske borgere gemt betydeligt flere skulpturer end selv verdens største museer og kunstsamlinger.

Backup Ukraine er dækket i 800+ artikler og nyhedsrapporter i ukrainsk og international presse.

6 NGO'er er indgået i samarbejde. 7 internationale firmaer har doneret udstyr, finansiering og praktisk bistand til frivillige på jorden - endda 3D-printet replikaer af udsatte statuer for at forberede sig på det værste.

Og Unescos nationalkommissær gik i æteren med en opfordring til nabolandene om at begynde at scanne deres arv - før det var for sent.

Polycam 3D

Elliott Spelman

Co-Founder

Chris Heinrich

Co-Founder

Elizabeth Bowden

Community Manager

Virtue

Chris Garbutt

President

Morten Grubak

Global Executive Creative Director

Tao Legene Thomsen

Creative Director

Iain S Thomas

Head of Innovation

Martin Magner

Head of Art

Christine Smith

Senior Art Director

Martin Nørgaard Furze

Creative Director

Francois Pablo Andrivet

Art Director

Florence Gartland

Senior Communications Partner

Heidi Baltzer Ginsborg

Head of Production

Nicola Applegate

Executive Producer

Max Siegal

Senior Editor

Marcus Ray

Marketing Director

Nis Nørgaard

Sound Engineer

Henrik Nielsen

Senior Art Director

Alyona Yasnogorodsky

Account Director

Samarbejdspartnere

UNESCO
Launch Partner
Blue Shield
Launch Partner

Watch Video