Show 13. juni 2024

Blackbird – Smart Data Collection

Blackbird ApS

for

Blackbird ApS

Kategori :

Type :

annoncoer

Baggrund

Produktionsbranchen står overfor en omstilling og en forpligtigelse til at producere smartere og mere bæredygtigt. Det pres mærker alle produktionsindustrier på tværs af brancher: Når produktionsmaskinerne står stille, kører langsomt, oplever fejl osv. så fosser pengene og unødvendige ressourcer ud.

I Blackbird vil vi gerne være med til at styrke produktionsindustrien ved at gøre den mere effektiv og rentabel i forhold til klima, ressourcer og økonomi. Her spiller data en stor og betydelig rolle da muligheden for at bruge data vil være afgørende for virksomhedernes skæbne.

Så hvem er Blackbird? Vi er en tech scale-up, der leverer smart factory solutions bestående af IIoT-enheder (Industrial Industry of Things) og dataanalysesoftware. Vi hjælper producenter med at tackle de største udfordringer i deres produktionsprocesser ved at gøre brug af smart data opsamling. Vi giver virksomheder et forspring og øger produktiviteten og effektiviteten ved at indsamle og levere realtidsanalyse af produktionsdata, hvilket bl.a. sætter producenter i stand til en mere bæredygtig og optimeret produktion.

Blackbird startede i 2015 på grund af en frustration over at installere dyre og komplekse dataindsamlingssystemer på produktionslinjer. Vi lærte at der var behov for en bedre og billigere teknologi, som ikke krævede komplekse og tidskrævende it-ressourcer. Blackbird, som forgrener sig fra Emendo Consulting Group, blev etableret med visionen om at gøre produktionsdata let tilgængelig gennem brugervenlige interfaces og innoverende teknologi, som ville reducere spildte ressourcer i produktionsvirksomheder.

Blackbirds løsninger bliver brugt i forskellige industrier over hele kloden, herunder medicinalindustrien, fødevareindustrien og bilindustrien.

Løsning

Blackbirds løsning er en cloud-baseret IIoT-løsning til dataindsamling og analyse, der hjælper produktionsvirksomheder med at blive mere effektive og datadrevne. Vores teknologi og infrastruktur er banebrydende og i overensstemmelse med de nyeste sikkerhedsstandarder og den unikke cloud-arkitektur gør det muligt for vores løsning at være uendelig skalerbar. Vores teknologi er cutting-edge og løsningen forgrener sig fra Industry 4.0's smart-factory reality.

Blackbird er en end-to-end løsning, det vil sige at vores løsning består af hardware og software. Vi har en løsning, der både indsamler data med hardware, transmittere data’en sikkert, analyserer data’en og visualiserer det for brugere. Helt konkret gør vi det muligt for virksomheder at opsamle, analysere og visualisere data fra produktionen i realtid. Virksomheder har derfor lettere ved at handle på tekniske problemer og optimere driften. Løsningen er plug & play, og kan anvendes uden at brugeren først skal investere i kompliceret og omkostningstung infrastruktur. Derudover kan det bruges af alle uanset virksomhedsstørrelse.

Den bærende indsigt og viden om behovet for data, stammer fra vores dybe kendskab til målgruppen. Produktionsindustriens største hovedpine er at reducere spildte ressourcer, optimere processer og producere mere bæredygtigt. Her kommer Blackbirds end-to-end løsning ind i billedet.

For at komme af med hovedpinen har virksomhederne brug for indsigt i hvordan produktionen kører, og her er data den bedste kur og berigelseskilde. I Blackbird applikationen er historisk og realtid data visualiseret og viser brugeren i realtid hvordan produktionen kører og informerer om fejl. Den akkumulerer dataene over hele perioden, hvorved den kan bruges til analyser, strategier og nye forretningsmodeller for netop at producere smartere og mere bæredygtigt. Applikationen er et dagligt værktøj, der bruges fra operatøren på gulvet, til teknikeren, til fabrikschefen og op til direktøren.

Hvordan opsamler man så data fra produktionslinjer? Blackbird har udviklet et in-house produkt kendt som Factbird. Factbird er et cloudbaseret dataindsamlings- og analysesystem med en lille eftermonteringshardware, der bruger en standardsensor til at detektere varer på en produktionslinje. Det blev specielt udviklet til at være enkelt, men meget effektivt. Den installeres på 5 minutter og er straks online og leverer øjeblikkeligt produktionsdata på enhver smartphone, tablet eller pc i realtid.

Factbirden hjælper produktionsvirksomheder med at forstå deres produktionslinjer yderligere ved at overvåge og analysere specifikke Key Performance Indicators samt den samlede udstyrseffektivitet. Factbird kommer i mange versioner, såsom Factbird Digital, Factbird Analogue og Factbird View, hvor man bl.a. via video kan se hvad der foregår på en produktionslinje i realtid.

Resultat

Blackbird startede i 2015 ud af frustration af at der ikke fandtes en enkel og simpel dataopsamlingsløsning. Den løsning har vi nu lavet og uden nogen form for kommerciel tilgang har produktet solgt sig selv til det punkt hvor vi i dag har en kundeliste der indeholder nogle af de største virksomheder i medicinalindustrien, fødevareindustrien og bilindustrien.
Der er +1500 sensorer online dagligt, installationer i 27 lande og +250 millioner datapunkter om dagen. Og tilbagemeldingerne er at brugerne bl.a. oplever reducerede cyklustider, forbedret oppetid, øget produktion og øget OEE (Overall Equipment Efficiency). Alt sammen noget som gør det muligt for dem at producere smartere, mere effektivt og med færre ressourcer.
En af vores danske brugere har i løbet af 12 måneder brugt Blackbirds løsninger på 150 produktionslinjer, som er forbundet i 5 lande. Det har givet dem datagennemsigtighed i virksomheden, der har hjulpet dem til at benchmarke fabrikkerne igennem. Det har gjort dem i stand til at mindske ressourcespild, producere mere effektivt og de har kunne mærke det på bundlinjen da det har givet dem 2 mio. euro afkast af investeringen i det første år.
Også andre kan se værdien og potentialet. I starten af 2022 fik Blackbird investeringskapital på 35 millioner fra bl.a. Vækstfonden. Investeringen vil komme vores brugere til gode, da midlerne bl.a. bruges på at fortsætte med vores cutting-edge teknologiudvikling og fremskynde vores mål om at kunne levere endnu flere produkter. Dette vil hjælpe endnu flere virksomheder med at deltage i industri 4.0-revolutionen.
Blackbird er allerede godt i gang med at styrke produktionsindustrien og gøre den mere effektiv i forhold til klima, ressourcer og økonomi.
Vores vision er være den ledende platform for datadrevne forbedringsprocesser i produktionsvirksomheder, second-to-none. Gennem vores produkt vil vi hjælpe virksomheder med at producere smartere og mere bæredygtigt, holde produktionen lokalt og positivt påvirke hverdagen for 1 million brugere i 2025.
På baggrund af data vil vi hjælpe virksomheder til at nå i mål med den grønne omstilling og levere verdens første klimaneutrale produktionsindustri i 2030.

Blackbird ApS

AMALIE MALLING

HEAD OF COMMUNICATIONS

ELLEN CATHRINE LUKE

JR. ASSISTANT

Blackbird ApS

PETER JUHL SAVNIK

PARTNER & CHIEF PRODUCT OFFICER

MATHIAS JENNING KOCH

TECHNICAL LEAD IOT DEVICES & CLOUD CONNECTIVITY

MARTIN JESPER LOW MADSEN

TECHNICAL LEAD BLACKBIRD BACKEND (MICROSERVICES)

Samarbejdspartnere


Watch Video